Lekáreň pohotovosť

Podnikatelia v Šali

Kultúrne podujatia

Kino

Denné menu

Kultúra

Program Kina DK Šaľa na september

Publikované Sala Online, 23.08.2015 - 08:54
2.9.2015 (streda),  20:00,  MP15
Griswoldovci
Na vaše bránice čoskoro zaútočí ďalšia generácia známej filmovej rodinky Griswoldovci. V hlavných úlohách filmu Griswoldovci od New Line Cinema, sa predstavia Ed Helms („The Hangover“ filmy) a Christina Applegate („Anchorman“ filmy), ktorí zoberú rodinu na cestu, kde spoločne zažijú ďalšie bláznivé dobrodružstvo. Film je debutom dua Jonathan Goldstein & John Francis Daleys. Rusty Griswold sa podľa vzoru svojho otca rozhodne pre upevnenie rodinných väzieb, rozhodne sa prekvapiť svoju ženu Debbie a ich dvoch synov Jamesa a Kevina a zobrať ich do najobľúbenejšieho amerického zábavného parku Wally World.
Réžia: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein, Uvádza: Continental film
Hrajú: Ed Helms, Chevy Chase, Chris Hemsworth, Christina Applegate, Leslie Mann
Film: USA, komédia, dobrodružný, 96 min., slovenské titulky
Vstupné: 4,- EUR
 
3.9.2015 (štvrtok), 20:00,  MP15
OFAJČ
Akčná komédia s KristenStewart a JessomEisenbergom v hlavných úlohách zaručene pobaví každého! Večne zhulený Mike žije v malom ospalom mestečku spolu so svojou priateľkou Phoebea nezaujíma ho nič iné, len tráva. Pracuje ako predavač v obchode a jeho jedinou starosťou je zohnať kvalitný matroš. Nikdy by ho nenapadlo, že by mohol aj omnoho závažnejšie problémy …až kým sa jednej noci pri jeho aute neobjavia neznámi ľudia. Mike prekvapene zisťuje, že je spiacim agentom. Bohužiaľ ale jedným z tých, ktorí sú určení na likvidáciu. Zrazu má v pätách bandu zabijakov a nezostáva mu nič iné, len pozbierať odvahu a začať bojovať ako za starých čias. Ale dokáže si na niečo spomenúť po tom množstve jointov?
Réžia: Nima Nourizadeh, Uvádza: Forum film
Hrajú: Kristen Stewart, Jesse Eisenberg, Bill Pullma
Film: USA, akčná, komédia, 96 min, české titulky
Vstupné: 4,- EUR
 
5. - 6.9. 2015 (sobota, nedeľa),  18:00,  MP
Ooops! Archa je fuč
Je koniec sveta! Blíži sa obrovská povodeň, dostatočne veľká na vyhubenie akéhokoľvek života na Zemi. Raťafáci Dejv a jeho syn Finík sa dostali na Noemovu archu na poslednú chvíľu za pomoci Grumpíkov Lísky a jej dcéry Ley. Keď však archa odchádza, Finík a Lea na nej omylom nie sú. Pravé dobrodružstvo tak pre nich len začína. Pri hľadaní cesty späť na archu budú musieť spoločne premôcť nepriateľov, ale tiež si nájsť nových kamarátov a uvedomiť si, na čom v živote skutočne záleží. Podarí sa naviac zachrániť Finíkovi život svojho starého otca a zaistiť sympatickým Raťafákom miesto na arche?
Réžia: Toby Genkel, Sean McCormack Uvádza: Continental film
Dabing: Boris Alkalaghi, Jana Lieskovská, Martin Kaprálik, Matúš Krátky, Marián Labuda, Peter Kovárik, František Kovár, Ivan Romančík a ďalši
Film: BEL, DEU, LUX, detský, animovaný, 85 min., slovenský dabing
Vstupné: 4,- EUR
 
5. - 6.9. 2015 (sobota, nedeľa), 20:00, MP 12
Hitman: agent 47
Film Hitman: Agent 47 sa sústredí na elitného nájomného vraha, ktorý bol pomocou genetiky stvorený ako dokonalý stroj na zabíjanie. Poznajú ho len podľa posledných dvoch čísel na čiarovom kóde, ktoré má vytetované na zadnej strane krku. Agent 47 je vyvrcholením desaťročného výskumu - a jeho existencia nadväzuje na štyridsaťšesť pred ním klonovaných agentov obdarených nebývalou silou, rýchlosťou, vytrvalosťou a inteligenciou. Posledným cieľom Agenta 47 je korporácia, ktorá chce vytvoriť armádu zabijakov, ktorých schopnosti predurčujú dokonca aj jeho vlastné.
Réžia: Aleksander Bach, Uvádza: Barracuda movie
Hrajú: Rupert Friend, Zachary Quinto
Film: USA, akčný, krimi, thriller, 96 min., slovenské titulky
Vstupné: 4,- EUR
 
9.9.2015 (streda),     20:00
Pride
Film podľa inšpiratívnej skutočnej udalosti. Píše sa rok 1984. Britskou premiérkou je Margaret Thatcherová, prezývaná Železná lady. V období jej vlády v krajine vrcholí štrajk baníkov. Počas Pride v Londýne sa skupina aktivistov rozhodne pomôcť ich rodinám a usporiadajú pre nich zbierku. Odborový zväz baníkov sa však zdráha prijať ich pomoc . Dôvod je jednoduchý - neradi by čelili obvineniu, že otvorene sympatizujú s G& L hnutím. Avšak aktivisti toto rozhodnutie ignorujú a vydajú sa priamo do menšej dedinky vo Wallese, kde chcú zbierku odovzdať priamo ich rodinám. A tým začína mimoriadny príbeh dvoch odlišných komunít, ktorý nakoniec vyústi v prekvapujúce partnerstvo.
Réžia: Matthew Warchus, Uvádza: Film Europe
Hrajú: Bill Nighy, Imelda Staunton, Dominic West, Joseph Gilun
Film: FRA, GBR, komédia, dráma, 120 min., české titulky
Vstupné: 4,- EUR
 
10. - 11.9.2015  (štvrtok, piatok),   20:00,  MP12
Kuriér: reštart
Profesionálny kuriér Frank Martin sa musí proti svojej vôli spojiť s nájomnou vrahyňou Annou, aby zlikvidovali skupinu bezcitných ruských priekupníkov s ľuďmi. Overený mix akcie s úžasnými kung-fu scénami, vizuálne excelentnými automobilovými naháňačkami, zabijácky krásnou ženskou a známym bessonovským nadhľadom.
Réžia: Camille Delamarre, Uvádza: Magic Box  
Hrajú: Ed Skrein, Lenn Kudrjawizki, Loan Chabanol, Radivoje Bukvic
Film: FR, triler, akčný, 92 min. české titulky
Vstupné: 4,- EUR
 
12. - 13.9.2015 (sobota, nedeľa), 20:00,  MP15
Sinister 2
Prichádza pokračovanie obľúbeného hororu Sinister , na ktorom sa podieľali tvorcovia slávnych hororových sérií Paranormal Activity, Očista a Insidious. Nesťahujte sa s deťmi do opustených vidieckych domov. Čaká tam na vás ZLO.
Réžia: Ciarán Foy, Uvádza: Barracuda movie
Hrajú: Shannyn Sossamon, James Ransone, Nicholas Kin
Film: USA, horor, 97 min., české titulky
Vstupné: 4,- EUR
 
16.9.2015 (streda), 20:00,   MP12
Filmový klub: Koza
Bývalý olympionik, boxer Peter Baláž, prezývaný Koza, býva so svojou družkou Mišou v gete pre sociálne prípady. Žijú zo dňa na deň a stále sú bez peňazí. Miša nečakane otehotnie a je rozhodnutá nechať si dieťa vziať. Núti Kozu, aby zohnal peniaze na potrat. Koza, ktorý už dlhšie netrénuje, sa rozhodne opäť vstúpiť do ringu, aby zarobil peniaze a zmenil Mišine rozhodnutie. So svojim manažérom Zvonkom sa vydávajú na “turné”, v ktorom nejde o víťazstvá, ale o to, koľko úderov dokáže Koza zvládnuť. Vo filme vystupuje Peter Baláž účastník OH v Atlante a v úlohe trénera Ján Franek účastník OH v Moskve. Film sa ako jediný slovenský dlhometrážny film dostal do oficiálneho výberu 65. ročníka jedného z najprestížnejších filmových festivalov sveta – Berlinale 2015.
Réžia:  Ivan Ostrochovský, Uvádza: ASFK
Hrajú: Ján Franek, Peter Baláž, Zvonko Lakčević
Film: CZE, SVK, dráma, 75 min., slovenská verzia
Vstupné: 3,-/2,- EUR
 
17.9.2015 (štvrtok),   20:00,  MP
18.9.2015 (piatok),    17:30
Nikdy nie je neskoro
Meryl Streep vo filme stvárňuje postavu Ricki Rendazzovej, ktorá je gitaristka. V snahe splniť si svoje sny o rockandrollovej sláve sa dopustila množstva životných chýb.
Réžia: Jonathan Demme, Uvádza: ITA film
Hrajú: Sebastian Stan, Meryl Streep, Kevin Kline, Mamie Gummer, Hayse Jack, Luke Webb, Audra McDonald, Rich Springfield
Film: USA, komédia, dráma, hudobný, 102 min., slovenské titulky
Vstupné: 4,- EUR
 
18. - 19. - 20.9.2015 (piatok, sobota, nedeľa), 20:00,    MP12
Labyrint: zhorenisko
V ďalšom pokračovaní Labyrintu čelí Thomas a jeho kamaráti zatiaľ najväčšej výzve : hľadajú informácie o tajomnej a mocnej organizácii známej ako WCKD Cesta ich zavedie do zhoreniska, pustej krajiny plnej len ťažko uveriteľných prekážok , kde sa spoja s bojovníkmi odporu , zasiahnu vrchné velenie WCKD a odhalia šokujúce plány, ktoré na nich boli prichystané.
Réžia: Wes Ball, Uvádza: Barracuda movie
Hrajú: Aidan Gillen, Barry Pepper, Dylan O’Brien, Giancarlo Esposito, Kaya Scodelario, Lili Taylor, Patricia Clarkson, Thomas Brodie-Sangster
Film: USA, Sci-fi, akčný, 129 min., slovenské titulky
Vstupné 4,- EUR
 
23.9.2015 (streda), 20:00, MP12
Filmový klub: Aferim!
Príbeh filmu sa odohráva vo Valašsku na začiatku 19. storočia, teda v čase, keď sa Rumunské kniežatstvo vydalo na cestu pomalej modernizácie, ale ešte stále existovali sociálne javy súvisiace so starými časmi a zastaranou mentalitou. Jedným z nich bolo rómske otroctvo, ktoré pretrvávalo od 13. až do konca 19. storočia. Dnes sa o tomto fenoméne vie veľmi málo a vo verejnom diskurze takmer neexistuje, hoci jeho vplyv na sociálny život Rumunska stále pretrváva
Réžia: Judd Apatow, Uvádza: ASFK
Hrajú: Amy Schumer, Bill Hader, Brie Larson, Colin Quinn, John Cena, LeBron James, LeBron James, Tilda Swinton
Film: USA, komédia, 122 min., české titulky
Vstupné: 3,-/2,- EUR
 
23.9.2015  (streda), 18:00, MP
24.9.2015 (štvrtok), 20:00
Očami fotografky
Slovenská fotografka Zuzana Mináčová je uznávanou profesionálkou, ktorá ovplyvnila tvár slovenskej aj českej fotografie. Rešpekt a obdiv si vydobyla svojimi umeleckými experimentmi. Legendárne sú jej fotografie domácich aj svetových filmových hviezd, ktoré zvečnila.
Réžia: Matej Mináč, Uvádza: ITA film
Film: Česko, Slovensko, 81 min., originálna verzia
Vstupné: 4,- EUR
 
25. - 26. - 27.8.2015 (piatok, sobota, nedeľa), 20:00,    MP
Stážista
Robert de niro hrá vo filme Bena Whittakera, 70 ročného vdovca, ktorý si uvedomil, že odchod do dôchodku nie je až taký skvelý, ako sa hovorí. využije príležitosť vrátiť sa znovu do hry a stane sa vedúcim stážistom módneho webu, ktorý založila Jules Ostinová (anne hathway).
Réžia: Nancy Meyers, Uvádza: Continental film
Hrajú: Anne Hathaway, Robert De Niro, Nat Wolff, Rene Russo, Anders Holm, Andrew Rannells, Reid Scott, Drena De Niro
Film: USA, komédia, 121 min., ST
Vstupné: 4,- EUR
 
26. - 27.8.2015 (sobota, nedeľa), 18:00,   MP
Muno: strážca mesiaca
Malému Munovi sa dostane nečakanej pocty – dostane za úlohu strážiť Mesiac. Je však ešte príliš neskúsený, a tak sa jeho vinou nielen Mesiac, ale i Slnko ocitnú v ohrození. Aby napravil svoju chybu, musí sa spolu so svojim priateľmi vydať na nebezpečnú cestu za zlým Titánom, aby oslobodil nebeské telesá z jeho zajatia a vrátil im miesto na oblohe.
Réžia: Alexandre Heboyan, Benoit Philippon, Uvádza: Forum film
Hrajú: Osmar Sy, Izia Higelin, Benoit Allemane, Feodor Atkine, Joshua J. Ballard
Film: Fr, animovaný, 85 min., slovenský dabing
Vstupné: 4,- EUR
 
 
Zdroj: MsKS Šaľa
 

Diskusia k článku

Do diskusie zatiaľ neboli pridané žiadne príspevky.

Na pridanie nového príspevku musíte byť zaregistrovaný a prihlásený.



Radíme

O inflačnú pomoc treba požiadať

Publikované Sala Online, 12.05.2023 - 18:22O inflačnú pomoc treba požiadať

Tretí balík inflačnej pomoci je pripravený pre 50 000 ľudí.   Od začiatku mája môžu občania podávať žiadosti o infl...

Policajti opúť varujú seniorov pred podvodnými telefonátmi

Publikované Sala Online, 15.02.2023 - 15:09

Nitrianska polícia varuje seniorov pred podvodmi.  Policajti v Nitre v priebehu včerajšieho dňa zachytili osem podozrivých telefonátov starším ľuďom.[nbsp...

Pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené

Publikované Sala Online, 22.12.2022 - 18:44

Pobočky Slovenskej pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené.    Slovenská pošta nebude svoje služby ponúkať od 24. - 26. decembra ...


Zobraziť všetky články →

SalaOnline pre ženy

Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Publikované Sala Online, 12.11.2023 - 18:00Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Úrad verejného zdravotníctva radí   Zabezpečte deťom primeranú pohybovú aktivitu počas jesene i ďalších mesiacov, pretože pod...

Na zápis do materských škôl máte posledné dni

Publikované Sala Online, 11.05.2023 - 19:58

Zápisy prvákov do základných škôl máme v Šali úspešne za sebou. Podobné starosti aktuálne zažív...

Potrebujete zabaviť najmenších členov rodiny? Prenajmite im skákací hrad

Publikované Sala Online, 12.04.2023 - 12:46

Chystáte detskú oslavu či rodinnú párty, kde bude viac detí a potrebujete ich zabaviť? Skákacie...


Zobraziť všetky články →

Odporúčame

V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Publikované Sala Online, 27.04.2023 - 15:09V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre začal včera jeden z najobľúbenejších veľtrhov.   Veľtrh Nábytok a bývanie 2...

V uliciach sa koná zbierka Deň narcisov

Publikované Sala Online, 20.04.2023 - 16:40

Dobrovoľníci v uliciach rozdávajú žlté narcisy a zbierajú financie na podporu zbierky Deň narcisov. ...

Radnica chce poznať váš názor

Publikované Sala Online, 17.01.2023 - 19:26

Ste spokojní so životom v Šali? Alebo práve naopak vám niečo chýba a mali by ste podnety č...


Zobraziť všetky články →


Anketa

Čo považujete za najväčší nedostatok predstaničného priestoru?