Lekáreň pohotovosť

Podnikatelia v Šali

Kultúrne podujatia

Kino

Denné menu

Radíme

Papierové tlačivá sú už k dispozícii

Publikované Sala Online, 19.01.2018 - 19:38

Papierové tlačivá sú už k dispozícii

Papierové tlačivá k daňovým priznaniam k dani z príjmov sú už k dispozícii. Ich elektronické verzie budú na portáli finančnej správy sprístupnené už v nasledujúcich dňoch. 
 
Začalo sa hektické obdobie podávania daňových priznaní. Medzi najdôležitejšie daňové termíny roka však nepochybne patrí koniec marca (resp. v roku 2018 3. apríl), keď je posledný deň na podanie daňového priznania na daň z príjmu za predchádzajúci rok. Napriek tomu finančná správa upozorňuje, aby si daňovníci neodkladali túto povinnosť až na posledný možný termín po veľkonočných sviatkoch, ale aby daňové priznanie podali skôr. Vo všeobecnosti totiž štatistiky dokazujú, že daňovníci podávajú DP v posledné dni lehoty. 
 
Daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby typ A sa nemenilo a je dostupné na portáli finančnej správy v časti "Katalóg elektronických formulárov"
 
Daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby typ B (DPFO B) a daňové priznanie k dani z príjmov pre právnické osoby (DPPO) sa oproti minulému roku zmenili. Na nové vzory týchto tlačív mala vplyv novela zákona o dani z príjmov, ktorú  schválili poslanci Národnej rady Slovenskej republiky až v decembri. Preto nebolo možné, aby boli tieto tlačivá k dispozícii v elektronickej a tlačenej podobe ihneď v prvých dňoch nového roka. Finančná správa ich zverejňuje postupne. 
 
Sú však už k dispozícii  ich tlačené papierové verzie, ktoré sa distribuujú na jednotlivé pobočky a kontaktné miesta daňových úradov. Elektronické verzie budú k dispozícii v nasledujúcich dňoch. Momentálne totiž finančná správa zabezpečuje ich naprogramovanie pre potreby elektronického podávania, resp. dostupnosti v elektronickej štrukturovanej podobe.
 
Na portáli finančnej správy sú však zverejnené tieto nové vzory vo formáte pdf. Preto platí, že ak niektorý elektronicky komunikujúci daňový subjekty podá DP k DPPO, resp. k DPFO B už na nových vzoroch ako prílohu všeobecného podania prostredníctvom PFS, takéto podanie finančná správa akceptuje, pretože ešte nie sú zverejnené DP ako štruktúrované dokumenty na portáli FS. Do zverejnenia nových vzorov týchto štruktúrovaných dokumentov na portáli finančnej správy bude preto finančná správa akceptovať podané dokumenty (DPPO, DPFO B)  ako prílohu všeobecného podania prostredníctvom portálu. Aj takýmto spôsobom chce vyjsť v ústrety tým daňovým subjektom, ktorí chcú alebo musia podať DP ešte predtým, ako budú spracované štrukturované elektronické verzie. 
 
Ostatné daňové subjekty, teda tie, ktoré s finančnou správou nekomunikujú elektronicky, mohli doteraz využiť tlačené vzory DP, ktoré sú dostupné na portáli FS a zaslať takého DP poštou alebo priniesť osobne na DÚ tak, ako obvykle. Od dnešného dňa majú k dispozícii tlačené verzie aj priamo na pobočkách a kontaktných miestach daňových úradov, na ktoré ich finančná správa postupne distribuuje. 
 
Zdroj: Finančná správa

Diskusia k článku

Do diskusie zatiaľ neboli pridané žiadne príspevky.

Na pridanie nového príspevku musíte byť zaregistrovaný a prihlásený.



Radíme

O inflačnú pomoc treba požiadať

Publikované Sala Online, 12.05.2023 - 18:22O inflačnú pomoc treba požiadať

Tretí balík inflačnej pomoci je pripravený pre 50 000 ľudí.   Od začiatku mája môžu občania podávať žiadosti o infl...

Policajti opúť varujú seniorov pred podvodnými telefonátmi

Publikované Sala Online, 15.02.2023 - 15:09

Nitrianska polícia varuje seniorov pred podvodmi.  Policajti v Nitre v priebehu včerajšieho dňa zachytili osem podozrivých telefonátov starším ľuďom.[nbsp...

Pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené

Publikované Sala Online, 22.12.2022 - 18:44

Pobočky Slovenskej pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené.    Slovenská pošta nebude svoje služby ponúkať od 24. - 26. decembra ...


Zobraziť všetky články →

SalaOnline pre ženy

Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Publikované Sala Online, 12.11.2023 - 18:00Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Úrad verejného zdravotníctva radí   Zabezpečte deťom primeranú pohybovú aktivitu počas jesene i ďalších mesiacov, pretože pod...

Na zápis do materských škôl máte posledné dni

Publikované Sala Online, 11.05.2023 - 19:58

Zápisy prvákov do základných škôl máme v Šali úspešne za sebou. Podobné starosti aktuálne zažív...

Potrebujete zabaviť najmenších členov rodiny? Prenajmite im skákací hrad

Publikované Sala Online, 12.04.2023 - 12:46

Chystáte detskú oslavu či rodinnú párty, kde bude viac detí a potrebujete ich zabaviť? Skákacie...


Zobraziť všetky články →

Odporúčame

V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Publikované Sala Online, 27.04.2023 - 15:09V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre začal včera jeden z najobľúbenejších veľtrhov.   Veľtrh Nábytok a bývanie 2...

V uliciach sa koná zbierka Deň narcisov

Publikované Sala Online, 20.04.2023 - 16:40

Dobrovoľníci v uliciach rozdávajú žlté narcisy a zbierajú financie na podporu zbierky Deň narcisov. ...

Radnica chce poznať váš názor

Publikované Sala Online, 17.01.2023 - 19:26

Ste spokojní so životom v Šali? Alebo práve naopak vám niečo chýba a mali by ste podnety č...


Zobraziť všetky články →


Anketa

Čo považujete za najväčší nedostatok predstaničného priestoru?