Lekáreň pohotovosť

Podnikatelia v Šali

Kultúrne podujatia

Kino

Denné menu

Šaliansky magazín

Himalyo: To najlepšie na jarný detox aj na letné počasie

Publikované Sala Online, 17.05.2019 - 21:39
Obľúbená značka Himalyo má vo svojom portfóliu všetko, čo potrebujete na účinný jarný detox aj pre doplnenie letného pitného režimu a pre opaľovanie. S nákupom minima druhov doplnkov si tak vystačíte na celú nastávajúcu slnečnú sezónu. Všetky produkty sú 100% prírodné a tradičné je aj ich spracovanie. Goji aj rakytník od značky Himalyo pochádzajú výlučne z čistej prírody vysokohorských oblastí Tibetu a čínskej provincie Ningxia, kde sa nachádzajú mimoriadne rastlinné druhy, ktorých vlastnosti a charakter sú jedinečné.
 
S regenerací po zimě a hlavně s nabitím energie do nového probuzení se přírody i aktivit na čerstvém vzduchu vám pomůže oblíbený rakytník i kustovnice čínská, známá také pod označením goji. V čem jsou jejich účinky tak blahodárné?
 
S regeneráciou po zime a hlavne s nabitím energie a aj aktivitami na čerstvom vzduchu vám pomôže obľúbený rakytník aj kustovnica čínska, známa aj pod označením goji. V čom sú ich účinky tak blahodarné?
 
Zdravie z tibetskej prírody
 
Goji – plody nabité krásou a zdravím
 
Kým u nás sa kustovnica čínska udomácňuje iba v posledných rokoch, vo svojej domovine sa cielene pestuje pre svoje zázračné vlastnosti už 13 storočí a je neoddeliteľnou súčasťou tradičnej čínskej medicíny. U nás je zakúpite ako GOJI sušené plody BIO, vylisovaný džús GOJI ORIGINAL 100% Juice BIO alebo ako za studena lisovaný olej GOJI Seed Oil BIO. Je najväčším prírodným zdrojom antioxidantov, ktoré pôsobia proti starnutiu organizmu. V letnom období oceníte aj vysoký obsah karotenoidov, ktoré sa pri opaľovaní podieľajú na perfektnej farbe vašej pleti.
 
 
Rakytník – zásoba energie a vitamínu C
 
Rakytník sa v posledných dekádach hojne pestuje aj u nás, obsahom zdraviu prospešných látok sa ale nedá s pôvodnou odrodou rakytníka pestovanou v panenskej himalájskej prírode porovnať. A práve výhradne túto pôvodnú odrodu nájdete v produktoch značky Himalyo. Okrem vysokého obsahu vitamínu C v ňom nájdete cenný rutín, vďaka ktorému si rakytník zachováva svoje blahodarné účinky aj po usušení. Vitamíny A, B, E, F, D a K. V rakytníkovom oleji sú aj esenciálne mastné kyseliny, polynenasýtené omega-3 a 6 a mononenasýtené omega-7 a 9. Tie znižujú riziko ochorenia srdca a ciev, zlepšujú funkcie mozgu a urýchľujú hojenie a regeneráciu pleti napr. pri popáleninách. Najmä pre letnú sezónu je dôležitý aj vysoký obsah betakaroténu, ktorý pomáha chrániť telo proti UV žiareniu.
 
 
Dokonalá očista i ochrana v letnom období
 
Z vyššie uvedených vlastností obidvoch surovín, kustovnice čínskej aj rakytníka himalájskeho, je zrejmé, ako pôsobia na celkovú očistu tela. Po dlhej zime je potreba telo nielen vyčistiť, ale hlavne ho nabiť novou energiou. S tou vám pomôže jarné počasie aj konzumácia goji a rakytníka, vďaka ktorým doplníte veľa dôležitých vitamínov, minerálov a ďalších látok.
 
Ak sa chcete spoľahlivo prebudiť zo zimnej letargie a nabudiť sa na novú sezónu, je najlepším prírodným "života budičom" kombinácia GOJI ORIGINAL 100% Juice BIO a GOJI Seed Oil BIO. Goji džús totiž neobsahuje semienka plodov kustovnice, pretože tie sú vyfiltrované pri stáčaní. Naproti tomu GOJI Seed Oil BIO je výťažkom toho najlepšieho práve zo semienok plodov. Kombinácia džúsu s olejom tak umožňuje synergické pôsobenie celého spektra účinných látok z jadier, dužiny a šupky plodov a dáva tak naplno vyniknúť mimoriadnej sile tejto plodiny. Táto kombinácia Vášmu telu dodá jedinečné polysacharidy LBP, karotenoidy, fenylpropanoidy, flavonoidy, minerály a prospešné organické kyseliny.
 
Vysoký obsah betakaroténu robí z rakytníkového džúsu ideálny doplnok nápojov na leto. Vášmu telu ním teda nielen dodáte vitamín C, ale zároveň sa pripravíte na pobyt na slnku. Aby ste však svojmu telu dodali aj potrebné množstvo tekutín, je vhodné rakytníkový džús (ktorého stačí vypiť 25 ml denne) kombinovať s pomarančovým džúsom a vodou. Zabránite tým dehydratácii, ktorá sa okrem klasického pocitu smädu prejavuje suchou pleťou, nízkym krvným tlakom a bolesťami hlavy. Dlhodobé nedostatočné doplňovanie tekutín potom môže spôsobiť aj problémy s kĺbmi alebo predčasné starnutie pleti i ďalších telesných tkanív. Dostatočný príjem tekutín je podstatný aj pre detoxikáciu organizmu, pretože voda je potrebná k celkovému metabolizmu, teda aj na vylučovanie odpadových látok.
 
Goji aj rakytník pomáhajú tiež s rovnomerným opálením a ochranou tela proti UV žiareniu. V čom je ich výhoda? Jedným z najsilnejších antioxidantov (teda látkou, ktorá okrem iného pomáha predchádzať starnutiu pleti), je samotný betakarotén. Ten sa zároveň pomáha starať o dlhodobé rovnomerné a bronzové opálenie - a jeho zachovanie cez zimné mesiace. Karotenoidy všeobecne totiž vytvárajú vrstvu pigmentu, ktorý ochraňuje spodnej vrstvy kože pred poškodením. Je tiež preukázané, že prírodné karotenoidy sú oveľa efektívnejšie ako tie umelé - umelý betakarotén môže dokonca až brániť vstrebávaniu ostatných karotenoidov. Panenskej goji a rakytníku z produkcie Himalyo veľmi efektívne pomáhajú s ich prirodzeným doplňovaním.
 
Najmä na cestách oceníte aj možnosť prírodných kapsúl z rakytníka alebo goji - ušetria vám drahocenné miesto aj váhu v batožine.
 
GOJI ORIGINAL Juice 100% BIO
 
Ide o šťavu výhradne z čerstvých plodov kustovnice čínskej. Jej pravidelné užívanie dodáva telu potrebnú vitalitu a energiu. Za studena starostlivo lisovaná šťava z ručne zbieraných plodov, ich vysokohorský pôvod a náročné klimatické podmienky, ktorým rastlina musí odolávať, dodávajú unikátnu koncentráciu nutričných látok.

Nápoj je doslova elixírom mladosti, zdravia i krásy - s nezameniteľnou charakteristickou farbou, ale predovšetkým prémiovou chuťou a vôňou.
 
750 ml / 16,28 €
 
GOJI SEED OIL BIO
 
Čistou esenciou a vrcholným produktom z kustovnice je olej získavaný šetrnou extrakciou zo semien jej plodov. Veľmi nákladný a náročný proces výroby prináša vysoko koncentrovaný koktail účinných látok v dokonale vyvážených pomeroch s rozmanitými možnosťami využitia. Na jednu kvapku tohto oleja je potrebných až tridsať plodov kustovnice. Je hojne využívaný v kozmetike
Tip na použitie: Olej je možné použiť priamo na pokožku. Ideálne pred spaním jemnými krúživými pohybmi olej vmasírujte do pokožky tváre a dekoltu.
30 ml / 599 Kč
 
RAKYTNÍK ORIGINAL 100% JUICE BIO 
Jedná sa o za studena vylisovanú šťavu výhradne z pôvodnej vysokohorské odrody tibetského rakytníka. Ten prispieva k prirodzenej obranyschopnosti organizmu, podporuje imunitný systém a je bohatým zdrojom vitamínu C. Ručne zbierané plody sú zárukou mimoriadne vysokého obsahu účinných nutrientov aj prekvapivo príjemnej chuti, ktorú nemožno prírodnou formou u iných druhov docieliť.
750 ml / 399 Kč
 
GOJI SUŠENÉ PLODY BIO
Ručne zbierané plody najkvalitnejšie kustovnice z provincie Ningxia v biokvalite sú sušené na priamom slnku ihneď po ich zbere. Vďaka starostlivému triedeniu balíme len primerane zrelé a neporušené plody a tým zaručujeme najvyššiu možnú kvalitu. Doprajte si vysoký obsah prospešných vitamínov, minerálov a ďalších účinných látok. Kustovnica je skvelý prírodný antioxidant, pomáha spomaľovať proces starnutia a podporuje vitalitu organizmu. Plody sú nesírené.
100 g / 89 Kč
250 g / 189 Kč
500 g / 339 Kč
 
Je možné dostať aj výhodné balenia 2+1 zdarma.
 
Viac informácií nájdete na www.himalyo.sk
 

Diskusia k článku

Do diskusie zatiaľ neboli pridané žiadne príspevky.

Na pridanie nového príspevku musíte byť zaregistrovaný a prihlásený.



Radíme

O inflačnú pomoc treba požiadať

Publikované Sala Online, 12.05.2023 - 18:22O inflačnú pomoc treba požiadať

Tretí balík inflačnej pomoci je pripravený pre 50 000 ľudí.   Od začiatku mája môžu občania podávať žiadosti o infl...

Policajti opúť varujú seniorov pred podvodnými telefonátmi

Publikované Sala Online, 15.02.2023 - 15:09

Nitrianska polícia varuje seniorov pred podvodmi.  Policajti v Nitre v priebehu včerajšieho dňa zachytili osem podozrivých telefonátov starším ľuďom.[nbsp...

Pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené

Publikované Sala Online, 22.12.2022 - 18:44

Pobočky Slovenskej pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené.    Slovenská pošta nebude svoje služby ponúkať od 24. - 26. decembra ...


Zobraziť všetky články →

SalaOnline pre ženy

Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Publikované Sala Online, 12.11.2023 - 18:00Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Úrad verejného zdravotníctva radí   Zabezpečte deťom primeranú pohybovú aktivitu počas jesene i ďalších mesiacov, pretože pod...

Na zápis do materských škôl máte posledné dni

Publikované Sala Online, 11.05.2023 - 19:58

Zápisy prvákov do základných škôl máme v Šali úspešne za sebou. Podobné starosti aktuálne zažív...

Potrebujete zabaviť najmenších členov rodiny? Prenajmite im skákací hrad

Publikované Sala Online, 12.04.2023 - 12:46

Chystáte detskú oslavu či rodinnú párty, kde bude viac detí a potrebujete ich zabaviť? Skákacie...


Zobraziť všetky články →

Odporúčame

V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Publikované Sala Online, 27.04.2023 - 15:09V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre začal včera jeden z najobľúbenejších veľtrhov.   Veľtrh Nábytok a bývanie 2...

V uliciach sa koná zbierka Deň narcisov

Publikované Sala Online, 20.04.2023 - 16:40

Dobrovoľníci v uliciach rozdávajú žlté narcisy a zbierajú financie na podporu zbierky Deň narcisov. ...

Radnica chce poznať váš názor

Publikované Sala Online, 17.01.2023 - 19:26

Ste spokojní so životom v Šali? Alebo práve naopak vám niečo chýba a mali by ste podnety č...


Zobraziť všetky články →


Anketa

Čo považujete za najväčší nedostatok predstaničného priestoru?