Lekáreň pohotovosť

Podnikatelia v Šali

Kultúrne podujatia

Kino

Denné menu

Šaliansky magazín

Realitná kancelária Directreal Family oslávila 5 rokov

Publikované Sala Online, 03.11.2016 - 18:12

Realitná kancelária Directreal pôsobí na šalianskom realitnom trhu už 5 rokov. Narodeniny kancelária oslávila minulý mesiac. V šalianskej pobočke Directreal Family pracuje viacero realitných maklérov. Jednou z nich je aj Silvia Kováčová, ktorá nám porozprávala o činnosti danej realitnej kancelárie ako i aktuálnej situácii na trhu nehnuteľností.

 

RK Directreal Family 5. októbra oslávil 5 rokov svojho pôsobenia v Šali. Ako by ste zhodnotili toto obdobie? Ako to vnímate z pohľadu realitného makléra?
Každé začiatky bývajú ťažké. Aj my sme si prešli mnohými zmenami. Azda najpozitívnejšou zmenou bolo presťahovanie sa. Momentálne už tretí rok sídlime na pešej zóne, sme veľmi spokojní, pretože sme na očiach verejnosti a ľudia nás ľahko nájdu. Z pohľadu makléra ma najviac teší, že máme stále viac priaznivcov a naši spokojní klienti nás odporúčajú svojim kamarátom, susedom, kolegom, známym...Svedčia o tom aj stovky referencií, ktoré si klienti môžu prečítať na našej webovej stránke www.directreal.sk.
 
Čím sa líšite od iných realitných kancelárií? Prečo by ľudia mali osloviť pri predaji či kúpe nehnuteľnosti práve Directreal?
Je to o prístupe. Nie je to len kúpiť - predať, ale predovšetkým pomôcť ľuďom v neraz ťažkej životnej situácii, kedy si nevedia rady, nemajú dostatok informácií, prípadne sú veľmi dôverčiví a ľahko by prišli o byt či peniaze. Maklér sa musí vedieť vžiť do situácie klienta a riešiť prípad tak, ako keby sa jednalo o jemu blízku osobu. Hovorí sa, že pri práci idú city bokom, ale neraz prežívame stres, obavy, ale aj radosť a spokojnosť spolu s klientom.
Directreal má zastúpenie po celom Slovensku a jednotlivé kancelárie medzi sebou spolupracujú. Ďalej máme množstvo nástrojov, ktoré poskytujú klientom kompletné informácie o nehnuteľnosti a zároveň maklérom perfektný a neustále vylepšovaný systém. Ako jediná RK na Slovensku robíme pri každej nehnuteľnosti 3D pôdorys, takže klient sa vie po nehnuteľnosti doslova poprechádzať a vie si lepšie predstaviť priestor. Rok 2016 priniesol ďalšiu inováciu a tou je virtuálna prehliadka. Pomocou špeciálneho fotoaparátu sa nehnuteľnosť nafotí a spracuje 360st. záber celej miestnosti. Výborná vec ! Majitelia nehnuteľností sú nadšení. Keď je ponuka kvalitne spracovaná (popis, fotky, pôdorys, virtuálka...), veľakrát si záujemca vyberie byt už na základe inzerátu, čím šetrí svoj čas, ale aj čas makléra a majiteľa nehnuteľnosti.
Okrem toho spolupracujeme s TV JOJ, ktorá nás už niekoľkokrát oslovila a vybrala nehnuteľnosti do relácie Nové bývanie. Pre majiteľov nehnuteľností je to jedinečná príležitosť ako zviditeľniť svoj dom či byt a zvýšiť tak šancu na predaj.
           
Momentálne sa banky pretekajú vo výhodnejších ponukách. Aký vplyv to má na predaj nehnuteľností?
Veľký:)) Každý chce samozrejme kúpiť za čo najlepšiu cenu a s tým úzko súvisí aj úroková sadzba pri hypotéke. Je výhodou, pokiaľ má klient nejakú hotovosť, pretože banky už neposkytujú 100% pokrytie celej výšky ceny nehnuteľnosti. Ak hotovosť nemá, je možnosť chýbajúcu sumu dofinancovať spotrebným úverom. Uvidíme, dokedy výhodné ponuky zotrvajú a čo prinesie nový rok.
 
Aké nehnuteľnosti sú najviac žiadané a ktoré lokality sú najviac preferované?
 Byty sú žiadané celoročne, v poslednom období najmä 3-izbové, keďže ich je nedostatok. V letnom období bol záujem hlavne o domy, ale aj teraz na jeseň dopyt po domoch neutíchol. Ľudia uprednostňujú byty po rekonštrukcii, nakoľko nemajú čas na prerábanie. Pri domoch zase pôvodný stav aj kvôli nižšej cene.
Obľúbené lokality sú tie, kde má klient poruke kompletnú občiansku vybavenosť, dobrú dostupnosť do centra mesta, školu, škôlku atď. Bonus je park alebo ihrisko v okolí nehnuteľnosti.
Čo sa týka obcí, plusom je dobré autobusové či vlakové spojenie. Pre klientov je dôležitým faktorom vzdialenosť do práce či školy.
 
Vaša kancelária kladie veľký dôraz na marketing. Akú formu propagácie momentálne využívate?
Snažíme sa osloviť všetky vekové kategórie. Myslím, že deti v Šali už veľmi dobre poznajú nášho maskota mravca „Dirka“, ktorý sa pravidelne objavuje na šalianskych trhoch a iných akciách. Minulý víkend ste mali možnosť ho zazrieť a odfotiť sa s ním na jarmoku vo Vlčanoch.
Okrem inzertných portálov a sociálnych sietí sa prezentujeme aj na stránkach mesačníkov Súkromný podnikateľ, Slovo Šaľanov a Galantsko-Šaliansky žurnál. Takto sa vieme prihovoriť aj starším ľuďom, ktorí nenarábajú s internetom. Okrem toho využívame reklamné plochy na najviac frekventovaných miestach v meste.
Od 1.10. nám beží súťaž : každý, kto nám do konca tohto roka zverí svoju nehnuteľnosť na predaj, bude automaticky zaradený do žrebovania o hodnotné ceny. Hlavnou cenou je krásny nový televízor !
 

Šalianka Silvia Kováčová - realitný maklér spoločnosti Directreal.

 

/PR/


Diskusia k článku

Do diskusie zatiaľ neboli pridané žiadne príspevky.

Na pridanie nového príspevku musíte byť zaregistrovaný a prihlásený.



Radíme

O inflačnú pomoc treba požiadať

Publikované Sala Online, 12.05.2023 - 18:22O inflačnú pomoc treba požiadať

Tretí balík inflačnej pomoci je pripravený pre 50 000 ľudí.   Od začiatku mája môžu občania podávať žiadosti o infl...

Policajti opúť varujú seniorov pred podvodnými telefonátmi

Publikované Sala Online, 15.02.2023 - 15:09

Nitrianska polícia varuje seniorov pred podvodmi.  Policajti v Nitre v priebehu včerajšieho dňa zachytili osem podozrivých telefonátov starším ľuďom.[nbsp...

Pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené

Publikované Sala Online, 22.12.2022 - 18:44

Pobočky Slovenskej pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené.    Slovenská pošta nebude svoje služby ponúkať od 24. - 26. decembra ...


Zobraziť všetky články →

SalaOnline pre ženy

Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Publikované Sala Online, 12.11.2023 - 18:00Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Úrad verejného zdravotníctva radí   Zabezpečte deťom primeranú pohybovú aktivitu počas jesene i ďalších mesiacov, pretože pod...

Na zápis do materských škôl máte posledné dni

Publikované Sala Online, 11.05.2023 - 19:58

Zápisy prvákov do základných škôl máme v Šali úspešne za sebou. Podobné starosti aktuálne zažív...

Potrebujete zabaviť najmenších členov rodiny? Prenajmite im skákací hrad

Publikované Sala Online, 12.04.2023 - 12:46

Chystáte detskú oslavu či rodinnú párty, kde bude viac detí a potrebujete ich zabaviť? Skákacie...


Zobraziť všetky články →

Odporúčame

V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Publikované Sala Online, 27.04.2023 - 15:09V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre začal včera jeden z najobľúbenejších veľtrhov.   Veľtrh Nábytok a bývanie 2...

V uliciach sa koná zbierka Deň narcisov

Publikované Sala Online, 20.04.2023 - 16:40

Dobrovoľníci v uliciach rozdávajú žlté narcisy a zbierajú financie na podporu zbierky Deň narcisov. ...

Radnica chce poznať váš názor

Publikované Sala Online, 17.01.2023 - 19:26

Ste spokojní so životom v Šali? Alebo práve naopak vám niečo chýba a mali by ste podnety č...


Zobraziť všetky články →


Anketa

Čo považujete za najväčší nedostatok predstaničného priestoru?