Lekáreň pohotovosť

Podnikatelia v Šali

Kultúrne podujatia

Kino

Denné menu

Udalosti

Program kina na december

Publikované Sala Online, 10.12.2019 - 18:53
1., 5. 12. 2019, 20:00, 12+
Valhala: RíŠa bohov
Výpravné fantasy založené na severských bájach a mýtoch o Valhale, kam za sprievodu valkýr prichádzajú padlí bojovníci. Odin, Thor, Loki a ďalší bohovia z Valhaly sa musia postaviť svojmu osudu a odvrátiť Ragnarok – svoj zánik a koniec celého sveta. Zo zajatia sa totiž oslobodil obrovský vlk Fenrir a bohom hrozí úplne posledná bitka s odvekým nepriateľom, s divokými obrami. Svoju úlohu v ich boji zohrajú aj dve deti, ktoré si zo sveta ľudí priviedol Thor ako svojich sluhov.
Uvádza: Bontonfilm
Film: DNK Fantasy, Dobrodružný 100 minút
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
4. 12. 2019, 20:00, 15+
FK: Vietor
Vietor je originálna dokumentárna esej o sile vetra fönového typu s názvom Halný, ktorý sa vyskytuje v regióne Podhalie v poľských Vysokých Tatrách a okrem rozsiahlych materiálnych škôd spôsobuje miestnym obyvateľom aj psychické problémy. Prichádza niekoľkokrát za rok. Keď príde, hory už nie sú pokojné a tiché. Keď fúka Halný, padajú stromy, vznikajú odlesnené polomy, domom odnáša strechy. Halným sa nemenia iba hory, ale aj ľudia. Po jeho príchode stúpa v kraji počet samovrážd, množia sa depresie, zintenzívňujú sa epileptické záchvaty, ľudia so srdcovými chorobami sú odvážaní do nemocníc. Halný prináša ľuďom strach a mení ich správanie. Sú nervózni a agresívni, pijú viac alkoholu ako inokedy a polícia zasahuje častejšie ako obvykle. Boj človeka s prírodou je jednoznačne jednou z hlavných tém filmu. Súboj živlu a emócií sa snaží dokument sprostredkovať sugestívnou formou dokusymfónie a dokutrileru. Režisér zobrazuje atmosférický jav a jeho dôsledky cez portréty niekoľkých ústredných postáv, ktorých činy a správanie sú podriadené plynutiu času a fázam halného vetra, pričom protagonisti plnia úlohu „muzikantov na koncerte“. Fascinujúci pohľad na život ľudí z horských oblastí, ktorí bojujú s nespútaným živlom, obklopení majestátom prírody. Pozornosť sa tiahne od intenzívneho ľudského správania k meniacej sa prírode: vystrašené zvieratá, kymácejúce sa stromy vo vetre, majestátny prechod padajúcich mračien, ktoré sa prelievajú cez tatranské hrebene.
Uvádza: ASFK
Film: POL Dokument 70 minút
Vstupné: 4€/3€ člen FK
 
6., 8. 12. 2019, 20:00, 12+
15., 29. 12. 2019, 18:00
Šťastný nový rok
Vianočná romantická komédia v réžii Jakuba Kronera s výnimočným hereckým obsadením, natočená v zimnom prostredí Vysokých Tatier. Scenár filmu sa začína pár dní pred Vianocami a končí na Nový rok a cez množstvo komických, ale i romantických situácií ukazuje, že láska má veľa podôb, ale nakoniec si každého nájde.
Uvádza: Continental Film
Film: SVK Romantický, Komédia 92 minút, OV
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
11. 12. 2019, 20:00, 15+
U zlatej rukavičky
Nekompromisný portrét zvráteného psychopatického násilníka ovládaného nenávisťou k ženám, sexuálnou nenásytnosťou. Zároveň sociálna štúdia o odvrátenej strane vtedajšieho ekonomického zázraku v Nemecku, kde jednotlivci zmietaní vojenským a povojenským chaosom trpeli úplným nedostatkom sebadôvery.
Uvádza: Film Europe
Film: DEU, FRA Horor, Thriller, Dráma 110 minút
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r

 
12., 15. 12. 2019, 20:00 (ČT),
27. 12. 2019, 17:30 (SD)
Jumanji: Ďalší level
V predvianočnej novinke sa Martha, Bethany a Fridge vracajú do hry nájsť Spencera po tom, čo záhadne zmizol. Zisťujú však, že hra sa zmenila a prežiť vo svete Jumanji bude omnoho náročnejšie ako predtým. Pretože Jumanji viac nie je len džungľa, ale aj horúce púšte či zasnežené pohoria s novými, nebezpečnými nástrahami…

Uvádza: ITA agentúra
Film: USA Komédia, Dobrodružný 123 minút, SD, ČT
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r

14. 12. 2019, 16:00, MP
21. 12. 2019, 15:00   
Ľadové kráľovstvo 2
Elsa, Anna, Olaf, Kristoff a Sven v dlhoočakávanom pokračovaní úspešnej animovanej komédie štúdia Disney. Prečo sa Elsa narodila s magickými schopnosťami? Odpoveď na túto otázku ju láka, zároveň však ohrozuje jej kráľovstvo. Spolu s Annou, Kristoffom, Olafom a Svenom sa vydávajú na pozoruhodnú a nebezpečnú cestu. Vo filme Ľadové kráľovstvo sa Elza obávala, či jej schopnosti nie sú pre svet príliš mocné a nebezpečné. V Ľadovom kráľovstve 2 musí dúfať, že sú dostatočné...
Uvádza: Saturn Entertainment
 Film: USA Animovaný 94 minút, SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
14. 12. 2019,  18:00, 12+
Sexi Jexi
Phil je závislý – od svojho mobilného telefónu. Nemá žiadnych kamarátov, osobný život ani žiadnu priateľku. Ale jeho status na Facebooku sa čoskoro zmení. Keď mu odíde starý telefón, kúpi si novší model s neočakávanou funkciou JEXI. Je to životná koučka a virtuálna asistentka v jednom. S jej pomocou si konečne začne užívať život a jeho závislosť na mobile postupne slabne. Lenže umelá inteligencia začne zrazu žiarliť a rozhodne sa svojmu majiteľovi poriadne komplikovať jeho milostný život...
Uvádza: Forum Film Slovakia  
Film: USA Komédia 84 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r
 
14., 21. 12. 2019, 20:00,    15+
Čierne Vianoce
Úchylný zabijak si vybral vianočné prázdniny ako ideálne obdobie pre vraždenie vysokoškolských študentiek. Avšak emancipačné tendencie nie je možné zastaviť a tak študentky nemajú chuť uspokojiť sa s rolami bezbranných obetí a rozhodnú sa vrátiť úder. Pod stromček si prajú pomstu.
Uvádza: CinemArt SK
Film: USA Horor, Thriller, ČT
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r
 
15. ,22. 12.  2019, 16:00, MP
Troll: príbeh o chvoste
Tvorcovia obľúbeného Shreka a postavičiek z Madagaskaru prichádzajú s novou rozprávkou – Troll: Príbeh o chvoste. Pokojné spolunažívanie v trollskej dedinke je narušené, keď odporný Grimmer premení trollského kráľa Groma na kameň a jeho chvost ukryje v temnom lese. Podľa starodávneho proroctva je jediným trollom, ktorý môže všetko napraviť, jeho syn, princ Trym. Má na to však len 3 dni! Preto sa spolu s kamarátmi vydá na divokú a nebezpečnú výpravu, aby zachránil svojho otca, získal jeho chvost späť a navrátil do kráľovstva pokoj a harmóniu.
Uvádza: Forum Film Slovakia
Film: CAN Animovaný, Dobrodružný 90 minút, SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r
 
18. 12. 2019, 20:00, 12+
VODA, ČO MA DRŽÍ NAD VODOU
Úsmevno - dramatický príbeh jedného z najväčších slovenských básnikov, predstaviteľa takzvanej stratenej generácie. Autora libreta k muzikálu Kráľ Dávid a mnohých známych piesňových textov, ako napríklad Vráť trochu lásky medzi nás, (Money Factor), Len s ňou (Miro Žbirka), ale hlavne Voda čo ma drží nad vodou (Elán). Básnika, ktorý bol aj človekom a ktorý bol zároveň aj svojim vlastným protikladom. Génia, ktorý jednoducho síce nebol schopný vyrovnávať sa s nástrahami každodennosti, ale už v svojej tridsiatke bol maturitnou otázkou. Človeka číreho, ako diamant, ale zároveň niekedy aj takého ostrého. Film zachytáva obdobie od nástupu na poetickú scénu, ale hlavne posledných sedem rokov jeho búrlivého života. Jeho lásky, nádeje, sklamania, pády a vzostupy a boj so svojimi vnútornými démonmi. Vrcholí práve napísaním textu Voda čo ma drží nad vodou, popisuje autentické okolnosti jeho vzniku i obrovské nádeje, ktoré doň autor vkladal. Textu piesne, ktorej sa on už nedožil a tragicky zahynul pri autohavárii.
Uvádza: Continental Film
Film: CZE, SVK Hudobný, Dráma, Životopisný 73 minút
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
19., 20., 22., 27., 28. 12. 2019, 20:00 (ST), 12+
20., 21., 28. 12. 2019, 17:00 (SD)
STAR WARS: VZOSTUP SKYWALKERA
Lucasfilm a režisér J.J. Abrams znovu spoja sily, aby vzali divákov na epickú výpravu do praďalekej galaxie vo filme Star Wars: Vzostup Skywalkera. V strhujúcom závere Ságy Skywalkerov se zrodia nové legendy a odohraje se konečný boj za slobodu galaxie.
Uvádza: Saturn Entertainment
Film: USA Sci-fi, Akcia, Fantasy, Dobrodružný 155 minút, ST, SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
22. 12. 2019,  18:00, 12+
LAST CHRISTMAS
Hviezda z filmu Hry o tróny Emilia Clarke žiari, zabáva a dojíma v romantickej vianočnej komédií Last Christmas. V jej príbehu sa dokonale spája autorský talent herečky a oscarovej scenáristky Emmy Thompson s nadčasovými skladbami Georga Michaela. Keby hľadala Bridget Jonesová väščiu smoliarku než je ona sama, s Kate /Emilia Clarke/ by trafila klinec rovno po hlavičke. To dievča síce vyzerá ako roztopašný čertík, v skutočnosti však priťahuje problémy všetkého druhu – nerozumie si s vlastnou rodinou, nevyzná sa sama v sebe, nevie si nájsť normálneho chlapa a navyše pracuje v obchode s vianočnými dekoráciami. Oblieka si škriatkovský kostým, cinká rolničkou a v hlave sa jej stále točí vianočný hit Georga Michaela Last Christmas. A hoci pred rokom pri komplikovanej operácií balansovala na hrane života a smrti, druhú šancu vôbec nevyužíva tak, ako by sa očakávalo. Okázalo na všetko kašle a vyberá si v živote vždy tú najjednoduchšiu cestu. Všetko sa ale zmení, keď spozná záhadného mladíka, ktorý sa jej stále častejšie pletie nielen do cesty, ale aj do života. A hoci Kate neplánuje nič meniť, pod vplyvom tohto chlapca a magických svetiel vianočného Londýna, sa aj jej predčasne zatvrdené srdce začne pomaličky roztápať. Od čias takých vianočných hitov ako Láska nebeská či Prázdniny tu asi nebol romantický film viac spojený s obdobím svetielok, darčekov a vianočného punču ako práve film Last Christmas. Emma Thompson oprášila dávny nápad svojho priateľa Georga Michaela a napísala scenár na motív jeho večnej vianočnej klasiky Last Christmas. Je možné natočiť film podľa jednej pesničky? Vôbec o tom nepochybujte! Ak máte doma Oscara za najlepší scenár /Rozum a cit/ a na konte veleúspešné Dieťa Bridget Jonesovej, nemáte sa čoho báť. „Nejde o povrchnú romantickú komédiu, ale o chytrý film s vážnymi podtónmi a silnými emóciami. Pôvodne som vianočnú romantiku vôbec nakrúcať nechcel, tento nápad sa však nedal odmietnuť,“ hovorí režisér Paul Feig.
Uvádza: CinemArt SK
 Film: USA, GBR, romantická komédia, 103 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
28. 12. 2019, 15:00, MP
29. 12. 2019, 16:00
MASKOVANí špióni
Superšpión Lance Sterling a vynálezca Walter Beckett sú totálnymi protikladmi. Lance je kultivovaný, elegantný a nonšalantný. Zatiaľ čo Walter … nie. Ale keď nečakané udalosti všetko zmenia, je táto nepravdepodobná dvojica nútená sa spojiť na veľkú misiu, ktorá vyžaduje neuveriteľné maskovanie – premenu Lanca na statočného, divokého, odvážneho… holuba. Walter a Lance spolu musia pracovať ako tím, alebo sa celý svet ocitne v nebezpečí.
Uvádza: CinemArt SK
Film: USA Animovaný, Komédia 90 minút
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
20. 11. 2019, 20:00, 15+
AMUNDSEN
Posledný Viging. Muž, ktorý nevedel byť druhý. Aj takto býva označovaný Roald Amundsen, dobrodruh, ktorý zapĺňal prázdne miesta na mape sveta, ako prvý dobyl južný pól a dosiahol obidva póly zemegule. Aký ale v skutočnosti bol tento slávny Nór? Celovečerný film Amundsen zachytáva nielen jeho neuveriteľné výpravy do nepreskúmaných ľadových pustatín či polárne lety vzducholoďou, ale odhaľuje aj súkromie a kontroverznú osobnosť legendárneho objaviteľa vrátane menej známych skutočností, ako bol jeho vzťah s bratom alebo milostné aféry. Režisér filmu Espen Sandberg, ktorý natočil Kon-Tiki a posledných Pirátov z Karibiku, sa nebál ani zobrazenia temnejších stránok Roalda Amundsena. Nad Amundsenovými odvážnymi výpravami žasol celý svet, už za svojho života sa stal legendou. Jeho súperenie o dobytie južného pólu s britským námorným dôstojníkom Robertom Scottom vstúpilo do dejín ako najnapínavejšie objaviteľské preteky všetkých čias. Byť slávnym bádateľom sa Roald Amundsen rozhodol už ako malý. Mal v sebe obrovské odhodlanie, vytrvalosť a tvrdohlavosť. Jeho odvaha však hraničila s posadnutosťou. V živote mal iba jeden cieľ – byť prvý. Tejto túžbe bol ochotný obetovať všetko – dobré meno a povesť, životy svojich druhov aj osobné vzťahy. V pozadí Amundsenových expedícií a objavov stojí jeho praktický brat Leon, ktorý mu zabezpečoval zázemie, staral sa o organizáciu výprav a predovšetkým o ich náročné financovanie. Jedným z ťažísk filmu je práve ich komplikovaný súrodenecký vzťah. Režisér filmu Espen Sandberg na sebe upozornil predovšetkým úchvatným filmom Kon-Tiki, za ktorý získal nomináciu na Zlatý glóbus a na Oscara a filmom Piráti Karibiku: Salazarova pomsta. Najzvučnejším hereckým menom snímky Amundsen je americká herečka Katherine Waterstonová, ktorú diváci poznajú z filmovej série Fantastické zvery a ich výskyt a zo sci-fi Votrelec: Covenant. Vo filme si zahral aj český herec Vojta Kotek a viaceré scény sa natáčali v Prahe (napr. Vltava v snímke Amundsen predstavovala studené more a pražská náplavka prístav v Osle).
Uvádza: Bontonfilm
Film: NOR, SWE Dráma, Životopisný, Dobrodružný 125 minút
 Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
Zdroj: MsKS Šaľa
 
 

Diskusia k článku

Do diskusie zatiaľ neboli pridané žiadne príspevky.

Na pridanie nového príspevku musíte byť zaregistrovaný a prihlásený.



Radíme

O inflačnú pomoc treba požiadať

Publikované Sala Online, 12.05.2023 - 18:22O inflačnú pomoc treba požiadať

Tretí balík inflačnej pomoci je pripravený pre 50 000 ľudí.   Od začiatku mája môžu občania podávať žiadosti o infl...

Policajti opúť varujú seniorov pred podvodnými telefonátmi

Publikované Sala Online, 15.02.2023 - 15:09

Nitrianska polícia varuje seniorov pred podvodmi.  Policajti v Nitre v priebehu včerajšieho dňa zachytili osem podozrivých telefonátov starším ľuďom.[nbsp...

Pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené

Publikované Sala Online, 22.12.2022 - 18:44

Pobočky Slovenskej pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené.    Slovenská pošta nebude svoje služby ponúkať od 24. - 26. decembra ...


Zobraziť všetky články →

SalaOnline pre ženy

Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Publikované Sala Online, 12.11.2023 - 18:00Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Úrad verejného zdravotníctva radí   Zabezpečte deťom primeranú pohybovú aktivitu počas jesene i ďalších mesiacov, pretože pod...

Na zápis do materských škôl máte posledné dni

Publikované Sala Online, 11.05.2023 - 19:58

Zápisy prvákov do základných škôl máme v Šali úspešne za sebou. Podobné starosti aktuálne zažív...

Potrebujete zabaviť najmenších členov rodiny? Prenajmite im skákací hrad

Publikované Sala Online, 12.04.2023 - 12:46

Chystáte detskú oslavu či rodinnú párty, kde bude viac detí a potrebujete ich zabaviť? Skákacie...


Zobraziť všetky články →

Odporúčame

V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Publikované Sala Online, 27.04.2023 - 15:09V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre začal včera jeden z najobľúbenejších veľtrhov.   Veľtrh Nábytok a bývanie 2...

V uliciach sa koná zbierka Deň narcisov

Publikované Sala Online, 20.04.2023 - 16:40

Dobrovoľníci v uliciach rozdávajú žlté narcisy a zbierajú financie na podporu zbierky Deň narcisov. ...

Radnica chce poznať váš názor

Publikované Sala Online, 17.01.2023 - 19:26

Ste spokojní so životom v Šali? Alebo práve naopak vám niečo chýba a mali by ste podnety č...


Zobraziť všetky články →


Anketa

Čo považujete za najväčší nedostatok predstaničného priestoru?