Lekáreň pohotovosť

Podnikatelia v Šali

Kultúrne podujatia

Kino

Denné menu

Udalosti

Program kina na júl

Publikované Sala Online, 08.07.2019 - 19:32
3. 7. 2019, 20:00,  15+
FK: STUDENÁ VOJNA
Vášnivý príbeh lásky odohrávajúci sa na pozadí Studenej vojny.
V období budovania stalinovského Poľska, ale tiež modernej Európy sa odohráva príbeh veľkej osudovej lásky – speváčky Zuly a skladateľa Wiktora. Nedokážu spolu byť, ale zároveň sa neuveriteľne priťahujú a nevedia byť ani od seba. V kulisách Varšavy, Berlína a Paríža znie jazzová a folklórna hudba a Zula s Wiktorom rozohrávajú nádhernú, ale trpkú baladu, svoju vlastnú studenú vojnu.
Uvádza: ASFK
Film: FRA, GBR, POL, dráma, 84minút, ČT
Vstupné: 1€
 
4., 6. 7.  2019,   20:00,   12+
14. 7. 2019,  17:30
SPIDERMAN: ĎALEKO OD DOMOVA
Po udalostiach z Avengers: Endgame sa Spider-Man stretáva s celkom novou zodpovednosťou. Vo svete, ktorý sa navždy zmenil, však naňho číhajú aj nové hrozby.
Peter sa s priateľmi vyberie oddýchnuť si na prázdniny do Európy, no Nick Fury sa ho snaží presvedčiť, aby sa pridal k novému superhrdinovi menom Mysterio v boji proti záhadným Elementálom. To je však úplný opak toho, čo chce Spider-Man...
Uvádza: Ita agentúra
Film: USA, sci-fi, akcia, 143minút, SD, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r
 
6., 7., 27. 7 2019,  18:00, MP
TAJNÝ život maznáčikov 2
Teriér Max sa horko ťažko vyrovnal so skutočnosťou, že nie je jediným obľúbencom svojej paničky Katie, a už sú na obzore ďalšie nečakané zmeny. Najskôr sa k nim nasťahoval ten chlap. Potom Katie začala priberať a na nejaký čas odišla. Keď sa vrátila, priviezla so sebou nejaké malé dieťa. Keďže bolo totálne bezbranné a neschopné, začal ho Max na každom kroku strážiť a chrániť. Z neustálych starostí si vytvoril nervový tik, na ktorý veterinár Maxovi naordinoval pobyt na dedine. Veľká chyba! Pobyt v prírode znamená pre každé mestské zviera doslova peklo, spôsobované nepriateľskými dedinskými zvieratami. Ani Maxovi kamaráti z prvého dielu nezažívajú najlepšie časy. Jeho psia láska Gidžetka dostane na stráženie Maxovu najobľúbenejšiu hračku, ktorá nedopatrení skončí v byte plnom zúrivých mačiek. Gidžetka prestrojená za mačku musí zahájiť záchrannú akciu. Panička bieleho králika Snowballa sa zase našla v superhrdinoch. Oblieka ho do smiešnych oblečkov. To by Snowballovi až tak nevadilo, keby za ním kvôli jeho superhrdinskej povesti neprišla fenka Daisy a nepožiadala ho o pomoc s misiou, na ktorú prezlečený králik za superhrdinu nemôže stačiť. Ak majú obstáť, musí sa Max, Gidžetka a Snowball postaviť svojim vlastným strachom a obavám. V prvom rade ale zažijú kopec psej, mačacej, škrečkovskej a vtáčej zábavy v príbehu, po ktorom sa už nikdy na svojich chlpatých parťákov nebudete pozerať rovnakými očami.
Uvádza: CinemART SK
Film: USA, animovaný, dobrodružný, 86minút, SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
7. 7. 2019,  20:00,  12+
Yesterday
Ešte včera sme všetci poznali Beatles. Dnes si však ich pesničky pamätá len jeden človek na svete. Dve legendy britského filmu, oscarový režisér Danny Boyle a scenárista legendárnych komédií Richard Curtis, spojili svoje sily a natočili originálnu a hravú hudobnú romantickú komédiu.
Nie veľmi úspešný pesničkár Jack (Himesh Patel) chce zavesiť gitaru na klinec. Jeho pesničky nikto nepočúva okrem jeho najlepšej kamarátky Ellie (Lily James). Všetko sa zmení keď ho počas záhadného globálneho zatmenia zrazí autobus. Zatmenie okrem iného spôsobí hudobnú katastrofu. Na párty, ktorú pre neho pripravili priatelia na počesť uzdravenia si zabrnká legendárnu pieseň Yesterday od Beatles. Notoricky známu melódiu nikto nespozná, priatelia sa tvária, akoby jednu z najznámejších piesní všetkých čias počuli prvýkrát v živote. Mohol by to byť nepodarený vtip, ale vyhľadávanie v googli sa chová rovnako. O Beatles nie je ani zmienky, ako keby nikdy neexistovali. Jack vycíti svoju príležitosť. Stačí, keď si vybaví všetky hity legendárnych Chrobákov z Liverpoolu, a svet mu hneď bude ležať pri nohách. A ono to funguje! Dokonca tak dobre, že aj slávny Ed Sheeran (hrá vo filmeu seba samého), ktorý vezme Jacka ako predskokana na svoje turné, uzná, že tento chlapec odnikiaľ je oveľa talentovanejší než je on sám. Radosť Jackovi kazia len dve „maličkosti“ – vedomie, že sa dopúšťa celosvetového podvodu, a strata najlepšej priateľky Ellie. Tá má pocit, že by ho mala konečne prestať milovať, keďže jej láska je jednostranná, a so zlomeným srdcom ho pošle do L. A. natočiť najlepšiu platňu všetkých čias. Lenže keď spievate o tom, že k životu stačí iba láska („All you need is love“), môže vám to zrazu dosť zmeniť vaše priority.
Uvádza: CinemArt SK
 Film: GBR Hudobný, Komédia       117 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
10. 7. 2019, 20:00,  12+
FK: Kým nás svadba nerozdelí
Keď organizujete dokonale premyslenú, luxusnú svadbu na francúzskom zámočku zo 17. storočia, úplne si to hovorí o nejaký prúser. A keď sa má niečo pokaziť, verte tomu, že sa to naozaj pokazí a nezostane len pri tom. Profesionálna svadobná agentúra má na nezdary celých 24 hodín a za tie sa toho môže stať naozaj veľa. Zvlášť keď šéf agentúry z priateľstva zamestná vlezlého fotografa, ktorého skôr než fotenie zaujíma svadobné pohostenie, nájde záskok za kapelu, pre ktorý je "decentná zábava" neznámym pojmom, a ženíchove polnočné prekvapenie definitívne zmení celú svadbu v grotesku. Nová komédia od režisérov filmu Nepodplatiteľní, ktorej inšpiračný zdroj môžeme hľadať napríklad u argentínskych Divokých historiek, poteší srdce každého, aspoň trochu škodoradostného diváka.
Uvádza: ASFK
Film: FRA, komédia, 114 minút, ČT
Vstupné: 1€
 
11. 7.  2019, 20:00,  12+
Rodičia pod parou
Triezvych nás nedostanú!
Salma Hayek a Alec Baldwin sú rodičia pod parou v bláznivej a nekorektnej komédii o manželoch a rodičoch, ktorí sa z času na času ocitnú pod obraz boží. Navyše zistia, že sú úplne bez peňazí. Zachovávajú si však noblesu aj súdržnosť a vymýšľajú, ako sa z problémov dostať. Bohužiaľ si k tomu dajú pohárik, rozhodnú sa potajomky prenajať susedov dom a potom už nestíhajú počítať katastrofy, ktoré tým spustia..
Uvádza: BONTONFILM
Film: USA, komédia, 97 minút, ČT
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
12. 7. 2019, 18:00, MP
FK: Veľký zlý lišiak a iné príhody
Tri príhody nezvyčajných zvieratiek na jednej farme.
Vidiek nie je vždy taký pokojný ako sa zdá a zvieratká z tejto farmy sú nevyspytateľné: lišiak, ktorý je mamou pre trojicu kuriatok; zajac, ktorý sa hrá na bociana či kačka, ktorá chce byť Santa Clausom. Keď si myslíte, že život na vidieku je prechádzka ružovou záhradou, zamyslite sa znova!
 Uvádza: ASFK
Film: FRA, BEL, animovaný, 83minút, SD
Vstupné: 4€/3€ člen FK
 
12. 7. 2019-06-19,  20:00,  15+
Mŕtvi neumierajú
Ospalé vidiecke mestečko Centerville sa ocitá v centre vojny s hordami zombie vyliezajúcich z hrobov. Nový horor aj komédia majstra Jima Jarmusha so skvelým hereckým obsadením. Uvádza: CinemArt SK
Film: USA SWE, horor, komédia, 105 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
13., 19. 7. 2019, 18:00,  MP
Willy a kúzelná planéta
Malý Willy cestuje s rodičmi vesmírom. Po nehode vesmírnej lodi sa sám v záchrannom moduly dostáva na neznámu, divokú planétu. Našťastie má so sebou dôležitého parťáka – robota Bucka. V cudzom svete na jeho číha veľa nástrah a objavov…
Uvádza: Magic Box Slovakia
Film: FRA, animovaný, 90 minút, SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
13., 14. 7.  2019, 20:00, MP
PAVAROTTI
Všeobecný i intímny filmový pohľad na život, prácu a osobu opernej legendy Luciana Pavarottiho. Pavarotti priblížil operu najširšiemu publiku. Z chudobného talianskeho chlapca sa stal v podstate medzinárodnou rockovou hviezdou. Jeho životný príbeh, ktorý emóciami, zvratmi a veľkoleposťou sám o sebe pripomína operu, rozpráva režisér Ron Howard, držiteľ Oscara za film Čistá duša. Ron Howard okrem iného nakrútil ocenený dokument o Beatles „Eight Days a Week – The Touring Years“, a filmy ako Apollo 13, Ťažká váha, Da Vinciho kód alebo Rivali. Meno Pavarotti pozná celý svet. Hudobná ikona, ktorá svojím významom, umením a popularitou ďaleko prekročila hranice operného žánru. Možno najlepší tenor histórie, ktorého si v roku 1972 obecenstvo Metropolitnej opery v New Yorku 17-krát vytlieskalo pred oponou. Dokument o ňom, ale nie je len filmom o celebrite, je to predovšetkým hlboký portrét samotného Luciana. Dokument Pavarotti ukazuje, aký bol, ako žil, čo ho poháňalo dopredu, z čoho mal obavy a strach, čo ho trápilo, čo ho robilo šťastným. Popri verejných záberov z vystúpení alebo televízie tvorcovia získali a využili množstvo súkromných videozáberov od jeho priateľov, spolupracovníkov, rodiny a manželky. Väčšina z unikátnych záberov a osobných hovorov s Pavarottim doteraz nevidelo svetlo sveta, Pavarotti je na nich medzi svojimi najbližšími otvorený a úprimný. „Nie som ani trochu znalec opery. Pavarottiho som musel študovať a objavovať. To, čo som sa naučil a dozvedel, ma ohromilo, a proste to rozprávam a odovzdávam ďalej,“ hovorí režisér Ron Howard.
Uvádza: BONTONFILM
Film: GBR, USA, hudobný, dokumentárny, 114 minút, ČT
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
17. 7. 2019, 20:00, 18+
Fk: Climax
Jeden z najkontroverznejších režisérov súčasnosti v jeho najnovšej snímke sleduje skupinu dvadsiatich tanečníkov, ktorých čaká trojdňové skúšanie v starej škole uprostred lesa. Tu urobia jednu poslednú párty s veľkou misou sangrie. Atmosféra rýchlo naberá na obrátkach, zjavne sú omámení drogami, hoci nevedia kto alebo kedy im drogy dal. Netreba veľa a ich stav vyvrcholí neurózami a psychózami, ktoré len znásobuje elektrizujúci rytmus hudby. Kým niektorí z nich sa vznášajú, iní prepadajú do pekiel...
Uvádza: ASFK
Film: FRA, hudobný, horor, 95 minút, ČT
Vstupné: 1€
 
18. 7. 2019, 20:00, 12+
Brankár
Film Brankár prináša dramatický životný príbeh legendárneho futbalistu Manchester City Berta Trautmanna, ktorý sa v povojnovom Anglicku presadil napriek svojmu nemeckému pôvodu. Príbeh muža, ktorý miloval futbal, Anglicko a ženu svojho života Margaret a vďaka svojím výnimočným schopnostiam a vytrvalosti sa dokázal z nenávideného „nácka“ stať britským národným hrdinom. Bert Trautmann sa narodil v Nemecku v roku 1923 a počas vojny sa ako výsadkár aktívne zapájal do bojov. Ku koncu vojny ho zajali britskí vojaci a držali ho v tábore, kde si všimli jeho talent. Napriek počiatočnej nenávisti fanúšikov pôsobil v tíme Manchestru v rokoch 1949 až 1964. Zlom v jeho kariére prišiel v roku 1958 vo finále Anglického pohára, kedy pre svoj tím vybojoval víťazstvo, keď dohral zápas navzdory život ohrozujúcemu zraneniu. On a jeho životná láska Margaret, ale musia čeliť i ďalším ranám osudu…
Uvádza: Film Europe
Film: DEU, GBR Romantický, Dráma, Životopisný, 120 minút
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
19., 20. 7.  2019, 20:00,    15+
Korisť
Keď hurikán zasiahne jej rodné mesto na Floride, Haley (Kaya Scodelario) začne hľadať svojho nezvestného otca (Barry Pepper). Nájde ho vážne raneného, ​​v priestore pod domom a tu sa obaja stanú väzňami povodne, ktorá vteká do domu a voda stále stúpa. Je príliš neskoro na evakuáciu z postihnutej oblasti, hurikán je stále intenzívnejšie, ale to nie je jediný problém. Haley so svojím otcom čelí niečomu oveľa desivejšiemu ...
Uvádza: CinemArt SK
Film: USA, horor, akcia, 87 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
20., 21., 28. 7. 2019,   18:00,  7+
Leví kráľ
Walt Disney uvádza nové spracovanie legendárneho príbehu.
Snímok Leví kráľ od štúdia Disney, sa odohráva v africké savane, kde sa narodil panovník všetkého živého. Malý leví princ Simba zbožňuje svojho otca, levieho kráľa Mufasu, a pripravuje sa na svoju budúcu vládu. Avšak nie všetci sa z malého Simby radujú. Mufasov brat Scar, pôvodný následník trónu, spriada svoje vlastné, temné plány. Súboj o leviu skalu skončí Simbovým vyhnanstvom. Za pomoci dvoch nových priateľov musí Simba dospieť a stať sa tím, kým je mu súdené byť.
Uvádza: Saturn Entertainment
Film: USA, rodinný, dobrodružný, 104 minút, SD,
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
21., 28. 7. 2019,  20:00, 15+
Stará láska nehrdzavie
Charlotte je múdra a talentovaná diplomatka, ktorá kandiduje za prezidentku. Fred je obyčajný novinár. Nespája ich nič, okrem toho, že Charlotte bola kedysi jeho opatrovateľkou a detskou láskou. Charlize Theron a Seth Rogen v novej romantickej komédii.
Uvádza: Forum Film Slovakia
Film: USA USA Animovaný, Dobrodružný 86 minút, SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
24. 7.  2019, 20:00,  15+
FK: FOXTROT
Zámožný telavivský manželský pár sa dozvie, že ich jediný syn zomrel pri výkone vojenskej služby. Príbeh pokračuje v retrospektívnych obrazoch, z ktorých sa dozvieme, čo presne mladý muž spolu s ďalšími štyrmi vojakmi zažil na pohraničnom kontrolnom stanovisku. Záver príbehu, odohrávajúci sa šesť mesiacov po tragickej udalosti, je opäť vyhradený rodičom. Silná a nekompromisne realistická dráma vyvolala ostrú kritiku izraelskej vlády, v ktorej boli tvorcovia obvinení z protiizraelských postojov. Napriek tomu film získal osem národných ocenení, a to aj za najlepší film a réžiu. Pri svetovej premiére v Benátkach získal Veľkú cenu poroty.
Uvádza: ASFK
Film: CHE, DEU, FRA, ISR 120 minút, ČT
Vstupné: 1€
 
25. 7. 2019,  20:00, 12+
Loli paradička
Romantická komédia o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska. Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života. Keď sa Milan, jarmočný predavač cukroviniek, dozvie, že Veronka mu ukradla dva turecké medy, pretože bola hladná, zľutuje sa nad ňou a kúpi jej obed. Veronka sa chce Milanovi odvďačiť a ponúkne sa mu za predavačku do stánku. Medzi oboma to zaiskrí a po búrlivej noci v lacnej ubytovni na okraji mesta sa do seba zaľúbia a začnú si plánovať spoločný život. Veronke pritom neprekáža, že Milan nemá nohu. Milanovi zasa neprekáža, že Veronka je Rómka. Prijme však takúto „nekonvenčnú“ dvojicu aj spoločnosť? Podarí sa Milanovi a Veronke obhájiť svoju lásku?
Uvádza: Forum Film Slovakia
Film: SVK, komédia, 89 minút, OV
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
26. 7. 2019,  18:00,    12+
Psia duša 2
PSIA DUŠA 2 je voľné pokračovanie úspešného filmu o vernom psom kamarátovi, ktorý nakoniec nájde svojho strateného pána. Bailey je dobrý pes. Má za sebou niekoľko rušných a pohnutých životov, ale svoju misiu splnil a teraz si spokojne žije u svojej rodiny. Až kým sa neobjaví nový prírastok – malá Clarity, ktorá bude tiež čoskoro potrebovať svojho verného štvornohého ochrancu. A Bailey svojmu pánovi sľúbi, že sa o ňu postará. Podmanivý príbeh nádeje, bezhraničnej oddanosti a najmä lásky chytí za srdce nielen majiteľov domácich miláčikov.
Uvádza: Forum Film Slovakia
 Film: USA Rodinný  108 minút, ČD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
26., 27. 7. 2019,  20:00,  15+
Spolujazda
Stu je trochu neurotický vodič Uberu, ktorý chce za každú cenu čo najlepšie slúžiť svojím zákazníkom. Vic je drsný policajt, ktorý má v pláne chytiť nebezpečného zločinca. Keď sa ich cesty pretnú, začína šialená jazda, pri ktorej im bude neustále hroziť strata nielen zdravého rozumu ale občas aj života.
Uvádza: CinemArt SK
Film: USA, akčná komédia, 94 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
31. 7. 2019,  20:00,  12+
FK: Rodinné šťastie
Keď vás okolnosti donútia ubytovať príbuzných u seba doma nie je to práve med lízať. Stačí chvíľka a jeden je podráždený, druhý ukrivdený a tretí vám závidí auto. S pribúdajúcim počtom dní strávených v jednom byte graduje táto výbušná situácia do sledu vtipných, dramatických aj absurdne banálnych historiek až sa nakoniec ukáže, že toho, kto vám najviac liezol na nervy, máte vlastne veľmi radi. Živo a autenticky vykreslené rodinné stretnutie maďarský režisér Szabolcs Hajdu, ktorý si v snímke zahral aj so svojou ženou a deťmi a z 51. ročníka MFF Karlovy Vary si právom odniesol ako cenu za najlepší herecký výkon, tak aj hlavnú cenu festivalu za najlepší film.
Uvádza: ASFK
Film: HUN, Dráma, Komédia, 81 minút, ČT
Vstupné: 1€
 
Zdroj: MsKS Šaľa

Diskusia k článku

Do diskusie zatiaľ neboli pridané žiadne príspevky.

Na pridanie nového príspevku musíte byť zaregistrovaný a prihlásený.



Radíme

O inflačnú pomoc treba požiadať

Publikované Sala Online, 12.05.2023 - 18:22O inflačnú pomoc treba požiadať

Tretí balík inflačnej pomoci je pripravený pre 50 000 ľudí.   Od začiatku mája môžu občania podávať žiadosti o infl...

Policajti opúť varujú seniorov pred podvodnými telefonátmi

Publikované Sala Online, 15.02.2023 - 15:09

Nitrianska polícia varuje seniorov pred podvodmi.  Policajti v Nitre v priebehu včerajšieho dňa zachytili osem podozrivých telefonátov starším ľuďom.[nbsp...

Pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené

Publikované Sala Online, 22.12.2022 - 18:44

Pobočky Slovenskej pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené.    Slovenská pošta nebude svoje služby ponúkať od 24. - 26. decembra ...


Zobraziť všetky články →

SalaOnline pre ženy

Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Publikované Sala Online, 12.11.2023 - 18:00Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Úrad verejného zdravotníctva radí   Zabezpečte deťom primeranú pohybovú aktivitu počas jesene i ďalších mesiacov, pretože pod...

Na zápis do materských škôl máte posledné dni

Publikované Sala Online, 11.05.2023 - 19:58

Zápisy prvákov do základných škôl máme v Šali úspešne za sebou. Podobné starosti aktuálne zažív...

Potrebujete zabaviť najmenších členov rodiny? Prenajmite im skákací hrad

Publikované Sala Online, 12.04.2023 - 12:46

Chystáte detskú oslavu či rodinnú párty, kde bude viac detí a potrebujete ich zabaviť? Skákacie...


Zobraziť všetky články →

Odporúčame

V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Publikované Sala Online, 27.04.2023 - 15:09V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre začal včera jeden z najobľúbenejších veľtrhov.   Veľtrh Nábytok a bývanie 2...

V uliciach sa koná zbierka Deň narcisov

Publikované Sala Online, 20.04.2023 - 16:40

Dobrovoľníci v uliciach rozdávajú žlté narcisy a zbierajú financie na podporu zbierky Deň narcisov. ...

Radnica chce poznať váš názor

Publikované Sala Online, 17.01.2023 - 19:26

Ste spokojní so životom v Šali? Alebo práve naopak vám niečo chýba a mali by ste podnety č...


Zobraziť všetky články →


Anketa

Čo považujete za najväčší nedostatok predstaničného priestoru?