Lekáreň pohotovosť

Podnikatelia v Šali

Kultúrne podujatia

Kino

Denné menu

Udalosti

Program kina na jún

Publikované Sala Online, 25.05.2016 - 11:02
1.6.2016  (streda), 20:00
Odkaz vo fľaši
V západnom kúte Škótska, na policajnej stanici vo Wicku, leží dlhý čas na parapete zabudnutá fľaša. Vo vnútri je ledva čitateľný lístok. Isté je však len to, že prvé slovo predstavuje dánsky výraz pre POMOC, ktorý je napísaný krvou. Keď sa však táto správa dostane na stôl detektíva, začnú sa diať hrozivé udalosti..
Réžia: Hans Petter Moland, Uvádza: Continental film
Hrajú: Johanne Louise Schmidt, Nikolaj Lie Kaas, Amanda Collin, Fares Fares
Film: DNK, FRA, Triler, 110 minút, ČT
Vstupné: 4,- EUR
 
2.6. a 12.6.2016  (štvrtok, nedeľa), 20:00, MP 15
Hra peňazí
V napínavom trileri Hra Peňazí, ktorého dej sa odvíja v reálnom čase, sa herecké hviezdy George Clooney a Julia Roberts objavujú v roliach moderátora finančného televízneho programu Leeho Gatesa a jeho producentky Patty, ktorí sa ocitajú vo veľmi výbušnej situácii potom, čo kontrolu nad štúdiom násilím prevezme nahnevaný finančník, ktorý prišiel o všetok svoj Majetok (Jack O'Connell). V priebehu napínavého stretu, vysielaného televíziou v priamom prenose pre milióny divákov, SÚ Lee Patty nútení pustiť sa do boja nielen s útočníkom samotným, ale vziať s časom,aby rozmotali záhadu konšpirácie, ukrývajúcou sa na pozadí súčastných a vysoko technologicky vyspelých obchodných trhov.
Réžia: Jodie Foster, Uvádza: ITA film
Hrajú: Dominic West, George Clooney, Jack O'Connell, Julia Roberts
Film: USA, Triler, 110 minút, ST
Vstupné: 4,- EUR
 
3.-4.6. a 11.6.2016  (piatok, sobota), 17:30, MP 12
Korytnačky Ninja 2
Michelangelo, Donatello, Leonardo a Raphael sú tu opäť! Môžete sa tešiť na pokračovanie ich dobrodružného príbehu.
Réžia: Dave Green, Uvádza: Cinemart
Hrajú: Alan Ritchson, Brian Tee, Jeremy Howard, Johnny Knoxville, Megan Fox, Noel Fisher, Stephen Amell, Will Arnett, William Fichtner 
Film: USA, akcia, komédia, dobrodružný, 101 minút, ČD
Vstupné: 4,- EUR
 
3.-4.6.2016  (piatok, sobota), 20:00, MP 12
Maggie má plán
Maggie (Greta Gerwig) je mladá a sebavedomá Newyorčanka, ktorá sa rozhodla ísť na umelé oplodnenie, pretože cíti, že by sa mala stať matkou. Všetko sa však skomplikuje, keď sa zaľúbi do svojej bývalej vysokoškolskej známosti, príťažlivého Johna (Ethan Hawke), ktorý sa momentálne utápa v nešťastnom manželstve. Život je ale nevyspytateľný. O niekoľko rokov neskôr a s jedným dieťaťom si Maggie zrazu uvedomí, že jej teraz už manžel by sa mal zmieriť so svojou bývalou manželkou. Vymyslí preto dokonalý plán...
Réžia:  Rebecca Miller, Uvádza: Cinemart
Hrajú: Bill Hader, Ethan Hawke, Greta Gerwig, Julianne Moore, Maya Rudolph, Travis Fimmel
Film: USA, romantický, komédia, 92 minút, ST
Vstupné: 4,- EUR
 
5.6.2016  (nedeľa), 17:30, MP
Filmový klub: Príbeh lesa
Po úchvatných dokumentoch Putovanie vtákov a Oceány prichádza dvojica Jacques Perrin a Jacques Cluzaud s Príbehom lesa. Nie toho tropického pralesa s exotickými zvieratami, ale toho nášho, ktorý máme na dosah, a ktorý pulzuje prekvapivo bohatým životom. Tvorcovia nakrúcali dokument štyri roky, s využitím tých najmodernejších technológií, na desiatkach lokalít po celej Európy, dokonca sami žili v lese so sledovanými divokými zvieratami. Iba vďaka unikátnym metódam nakrúcania dokážu autenticky prerozprávať príbeh lesa od doby ľadovej až po súčasnosť a zachytiť vzrušujúci kolobeh života v ňom, ktorý ohromí dospelých aj detských divákov.
Réžia: Jacques Cluzaud, Jacques Perrin, Uvádza: ASFK
Film: FRA, dokument, 97 minút, ČD
Vstupné: 3,- EUR/2,- EUR člen FK
 
5.6. a 10.6.  (nedeľa, piatok), 20:00, MP 12
Ostrí chlapci
Súkromný detektív Holland March (Ryan Gosling) a nájomný ranař Jackson Healy (Russell Crowe) spájajú svoje sily a podieľajú sa na vyšetrovaní hľadaného dievčaťa a zdanlivo nesúvisiaceho úmrtia jednej pornohviezdy.
5.6.2016 o 20:00 sa bude po filme konať žrebovanie o dva lístky na divadelné predstavenie Na koho to slovo padne, ktoré sa bude konať v kultúrnom dome v Šali.
Réžia: Shane Black, Uvádza: Forum film
Film: USA, akcia, krimi, 96 minút, ČT
Vstupné: 4,- EUR
 
12.5.2016  (streda), 20:00
Filmový klub: Zkáza krásou
Lída Baarová. Herečka, pro kterou byla její krása největším darem i prokletím zároveň. Mladá a atraktivní dívka se rychle stala největší československou filmovou hvězdou a dokázala si podmanit i nejobávanější muže své doby. Vztah s ministrem říšské propagandy Josephem Goebbelsem z ní však obratem učinil národního nepřítele a symbol kolaborantství. Dokumentaristka Helena Třeštíková se s Baarovou setkala v jejím zahraničním exilu. Na sklonku hereččina života natočila otevřenou zpověď kdysi milované a následně zatracované hvězdy na pozadí unikátních materiálů z několika evropských filmových archivů i ukázek slavných rolí Lídy Baarové. Příběh sebedestruktivní lovestory s proporcemi antické tragédie je fatálně spjat s evropskými dějinami a ukazuje mimořádně upřímný portrét ženy, jíž na vrcholu kariéry ležel svět u nohou. O to monumentálnější byl pak její pád do zapomnění a samoty.
Uvádza: ASFK
Film: CZE, dokument, 90 minút
Vstupné: 4,- EUR
 
10.6.2016  (piatok), 17:30, MP
Angry birds vo filme
Všetko sa začalo v roku 2009, kedy sa na trhu objavila prvá verzia hry Angry Birds pre operačný systém iOS spoločnosti Apple z dielne fínskej vývojárskej firmy Rovio Mobile. Vtedy ešte nikto netušil, že sa „nahnevané“ vtáky stanú fenoménom a získajú si milióny priaznivcov po celom svete. Hra Angry Birds sa vďaka svojej návykovosti, jednoduchej animácii a cenovej dostupnosti rýchlo stala hitom a za prvý rok sa v App Store predalo neuveriteľných 12 miliónov kópii. Postavičky Angry Birds sa tak stali neodmysliteľnou súčasťou zábavného priemyslu, zaradili sa medzi ikony popkultúry a v súčasnosti majú takmer 27 miliónov priaznivcov na Facebooku. Nikoho preto neprekvapí, že sa Angry Birds už čoskoro objavia aj v celovečernom animovanom filme z dielne amerického štúdia Sony Pictures Entertainment.
Po premietaní rozprávky sa uskutoční žrebovanie o rodinný balíček pre 4 osoby na šaliansky MAXI FESTÍK, ktorý sa uskutoční 18.6.2016.
Réžia: Clay Kaytis, Fergal Reilly, Uvádza: ITA film
Kassen Film: USA, romantický, komédia, dráma, 89 minút, ČT
Vstupné: 4,- EUR
 
11.6.2016  (sobota), 20:00, MP 12
12.6.2016 (nedeľa), 17:30
Warcraft: Prvý stret
WarCraft štúdia Legendary predstaví epické dobrodružstvo, ktoré nás zavedie do sveta Azeroth. Nikdy nekončiace spory medzi zoskupením rás Aliancie a Hordy budeme sledovať prostredníctvom ľudského generála Anduina Lothara a orkského náčelníka Durotara. Navštívime tak najznámejšiu baštu ľudského pokolenia - Stormwind, magický Dalaran alebo pod horou ukrytý Ironforge. WarCraft štúdia Legendary predstaví epické dobrodružstvo, ktoré nás zavedie do sveta Azeroth. Nikdy nekončiace spory medzi zoskupením rás Aliancie a Hordy budeme sledovať prostredníctvom ľudského generála Anduina Lothara a orkského náčelníka Durotara. Navštívime tak najznámejšiu baštu ľudského pokolenia - Stormwind, magický Dalaran alebo pod horou ukrytý Ironforge.
Réžia: Duncan Jones, Uvádza: Cinemart
Hrajú: Ben Foster, Ben Schnetzer, Burkely Duffield, Callum Keith Rennie, Clancy Brown, Daniel Cudmore, Daniel Wu, Dominic Cooper, Paula Patton, Robert Kazinsky, Ruth Negga, Ryan Robbins, Toby Kebbell, Travis Fimmel
Film: USA, akcia, fantasy, dobrodružný, 120 minút, ČD
Vstupné: 4,- EUR
 
15.6.2016  (streda), 20:00, MP 12
Kolónia
Dráma Kolónia režiséra Floriana Gallenbergera je inšpirovaný skutočnými udalosťami odohrávajúcimi sa v chilskej kolónii Dignidad za Pinochetovho režimu. Koloniu Dignidad založil a viedol bývalý nacistický lekár Paul Schäfer. V 70. rokoch, kedy z uzavretej kolónie utiekli niektorí z členov, sa ukázalo, že v sekte dochádzalo k mučeniu Pinochetových odporcov a k sexuálnemu zneužívaniu detí.
Réžia: Florian Gallenberger, Uvádza: CinemArt
Hrajú: Daniel Brühl, Emma Watson, Michael Nyqvist
Film: DEU, akcia, dráma, 110 minút, ČT
Vstupné: 4,- EUR
 
16.6.2016  (štvrtok), 20:00, MP 12
Centrálna inteligencia
Dwayne Johnson a Kevin Hart sú hviezdami akčnej komédie, v ktorej sa títo dvaja bývalí spolužiaci zo strednej školy po rokoch znovu stretávajú. Tentokrát však v úplne iných rolách, ako zažili počas školských čias. Bob Stone (Dwayne Johnson) je šikanovaný čudák, ktorý sa stane agentom CIA. Teraz sa vracia späť na svoju strednú školu, kde denne zažíval peklo. O pomoc požiada svojho najväčšieho tyrana Calvina (Kevin Hart). Ten je dnes účtovníkom a smutne spomína na dni zašlej slávy počas strednej školy. Stane sa z nich nerozlučná dvojka, ktorá bude čeliť v prísne tajnom prípade veľkému počtu prestreliek, tajných špionáži a nebezpečne vtipných situácií.
Réžia: Rawson Marshall Thurber , Uvádza: Cinemart
Hrajú: Aaron Paul, Amy Ryan, Danielle Nicolet, Dwayne Johnson, Kevin Hart
Film: USA, akcia, komédia, 110 minút, ST
Vstupné: 4,- EUR
 
17.-18.6.2016  (piatok, sobota), 20:00, 12
Podfukári: 2. dejstvo
Špičkoví iluzionisti zo skupiny ŠTYRIA JAZDCI (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco a Lizzy Caplan) sA vracajú vo svojom druhom dobrodružstve, aby na svojom celosvetovom turné predviedli kúsky presahujúce hranice ľudského chápania a posunuli hranice javiskových ilúzií do nových výšin.
Réžia: Jon Murray Chu, Uvádza:Forum film
Hrajú: Daniel Radcliffe, Dave Franco, Jesse Eisenberg, Lizzy Caplan, Michael Caine, Morgan Freeman
Film: USA, komédia, 115 minút, ČT
Vstupné: 4,- EUR
 
18.6.2016  (sobota),  17:30, MP
19.6.2016 (nedeľa), 16:00 a 18:00
Hľadá sa Dory
Príbeh filmu Hľadá sa Dory! sa bude odohrávať šesť mesiacov po udalostiach prvého filmu Hľadá sa Nemo. Zábudlivá Dory sa začne rozpamätávať na svoju rodinu. Vydá sa na misiu ju hľadať? Okrem toho sa ukazuje, že Dory počas spánku nevedomky pláva...
Réžia: Andrew Stanton, Uvádza: Saturn
Film: USA, animovaný, 90 minút, SD
Vstupné: 4,- EUR
 
21.5.2016  (sobota), 17:30, MP
V zajatí démonov 2
Pokračovanie prvého hororového filmu Jamesa Wana V zajatí démonov z roku 2013 nás tentoraz zavedie do anglického Enfield, kde dochádza k strašeniu, obyvatelia domu počujú desivé zvuky a začínajú sa vznášať predmety aj ľudia ... Paranormálne vyšetrovatelia Ed a Lorraine Warren (Patrick Wilson a Vera Farmiga) svojimi skúsenosťami a schopnosťami pomôžu tejto rodine, ktorá je terorizovaná temnými duchmi prítomnými v ich dome na statku...
Réžia: James Wan, Uvádza: Continental film
Film: USA, horor, 96 minút, ST
Vstupné: 4,- EUR
 
22.6.2016  (streda), 20:00, MP
Filmový klub: Trabantom do posledného dychu
Staručký „dederónsky“ trabant sa stal Danovi Přibáňovi, zrejme najznámejšiemu českému cestovateľovi súčasnosti, osudným. Ako sme mohli vidieť v jeho predošlých dokumentárnych filmoch a televíznych seriáloch, precestoval na ňom už Hodvábnu cestu, Afriku, Južnú Ameriku i Austráliu. Vlani podnikol svoju dosiaľ najnáročnejšiu expedíciu – polročnú dobrodružnú výpravu po Tichomorí. Deväťčlenný tím tvorili posádky dvoch žltých trabantov, poľskej fiatky („malucha“), jawy, čezety a dokonca aj majitelia dvoch invalidných vozíkov. Expedícia vyrazila z Perthu v Austrálii, a pokračovala cez Východný Timor, Indonéziu, Malajziu a Thajsko. Okrem unikátneho cestovateľského zážitku nový Přibáňov dokument ukazuje, že svet sa dá precestovať naozaj netradične.
Réžia: Dan Přibáň, Uvádza: ASFK
Film: CZE, dokument, outdoor, 95 minút, ČV
Vstupné: 3,-/2,- EUR člen FK
 
23.6. a 26.6.2016  (štvrtok, nedeľa), 20:00, 12
Deň nezávislosti: Nový útok
Vedeli sme, že sa vrátia, DEŇ NEZÁVISLOSTI predefinoval kategóriu katastrofických filmov, ale nová veľkolepá kapitola prináša globálnu katastrofu nepredstaviteľného rozsahu. S použitím zachovanej mimozemskej technológie pracovali národy Zeme na obrovskom obrannom programe na ochranu planéty. Ale nič nás nepripraví na vyspelú a bezprecedentú silu mimozemšanov. Len hŕstka odvážnych mužov a žien môže zachrániť ľudstvo pred zničením.
Réžia:  Roland Emmerich, Uvádza: Cinemart
Film: USA, sci-fi, akcia, dobrodužný, 110 minút, ČD
Vstupné: 4,- EUR
 
24.-25.6.2016  (piatok, sobota), 20:00, 12
Prázdniny all exclusive
Predstavte si, že dáte dokopy štvoricu po opici, odfakovaného pána profesora 2 a všetko to pekne krásne pošlete prvým lietadlom do Brazílie… Čo z toho vznikne? Šialená komédia plná gagov - Prázdniny all exclusive. Nájdená kamera na selfie tyči odhalí, čo všetko sa stalo počas jedného výletu, ktorý si urobila partička európanov do brazílskej džungle. A ukáže neuveriteľné veci! Počínajúc likvidáciou obrovského pavúka v trenírkach a domorodým kmeňom prenasledujúcim babičku na elektrickom kolieskovom kresle končiac. Prázdninami all exclusive dostáva filmový žáner „Found Footage“ úplne nečakaný smer bláznivej zábavy. Nie, tu sa naozaj báť nebudete. Všetko sa začalo ako skvelá dovolenka s kamarátmi a snúbenicou v brazískom raji. Slniečko, pláž, samba, rumba a rum, šantenie vo vode, dievčatá v bikinách. Práve tu chce Franck požiadať svoju snúbenicu o ruku. Jedného dňa sa partička vydáva na výlet, otec snúbenice (Christina Clavier) im vnúti aj storočnú babičku na elektrickom vozíku… a potom už prebieha horúčkovité pátranie. Z výletu do džungle sa nevrátili, niekoľko dní o nich nikto nevie, v oblasti sú domorodé kmene kanibalov. A potom konečne stopa! Nájde sa kamera na selfie tyči, ktorou si jeden z nich vždy všetko natáčal. A ukáže sa, že to nebol výlet, ale karneval katastrof. Drzú babičku by ešte prežili. Ani dve sexy slečny, ktoré sa k nim pridajú, nie sú to najhoršie. Leňochod je dokonca roztomilý. Talent na vytváranie šialených situácií a problémov premení exotický raj na kôlničku na drevo skôr, než by si povedal Pelé. Tukan by mohol rozprávať! V roli otca snúbenice hlavného hrdinu sa predstaví slávny komik Christian Clavier (Návštevníci, Čo sme komu urobili?, Astérix).
Réžia: Nicolas Benamou, Philippe Lacheau, Uvádza: Bontonfilm
Hrajú: Philippe Lacheau, Élodie Fontan, Christian Clavier, Alice David, Vincent Desagnat, Tarek Boudali, Julien Arruti, Charlotte Gabris
Film: FRA, komédia, 93 minút, ČD
Vstupné: 4,- EUR
 
25.-26.6.2016  (sobota, nedeľa), 17:30, MP
Ratchet a Clank: Strážcovia galaxie
Animovaný snímek Ratchet & Clank vypráví příběh dvou nepravděpodobných hrdinů snažících se zastavit nebezpečné vetřelce, kteří chtějí zničit planetu Solana. Když tito dva kamarádi, něco jako fenek Ratchet a robot Clank, narazí na nebezpečné zbraně schopné zničit celou jejich planetu, musí spojit své síly s týmem profesionílních hrdinů, kteří si říkají Galaktičtí Strážci, aby zachránili celou galaxii. Cestou za záchranou se všichni hrdinové budou učit o všech stránkách přátelství a významu objevování vlastní identity. Animovaný snímek Ratchet & Clank vypráví příběh dvou nepravděpodobných hrdinů snažících se zastavit nebezpečné vetřelce, kteří chtějí zničit planetu Solana. Když tito dva kamarádi, něco jako fenek Ratchet a robot Clank, narazí na nebezpečné zbraně schopné zničit celou jejich planetu, musí spojit své síly s týmem profesionílních hrdinů, kteří si říkají Galaktičtí Strážci, aby zachránili celou galaxii. Cestou za záchranou se všichni hrdinové budou učit o všech stránkách přátelství a významu objevování vlastní identity.
RéžiaKevin Munroe, Uvádza: Continental film
Hrajú: James Arnold Taylor, David Kaye, Sylvester Stallone, Bella, Lee Tockar
Film: USA, sci-fi, animovaný, komédia, dobrodružný, 94 minút, SD
Vstupné: 4,- EUR
 
29.6.2016  (streda), 20:00, 12
Všetko, čo mám rád
Príbeh Tomáša, 38ročného muža, ktorý je konfrontovaný so zásadným zlomom vo svojom živote. Zaplieta sa do malicherných konfliktov so svojou bývalou ženou, rieši neriešiteľné problémy svojho dospievajúceho syna, pomoc od neho očakávajú i jeho starnúci rodičia. A tak útek od všetkého s mladou Angličankou sa zdá byť jediným východiskom...
Réžia: Martin Šulík, Uvádza: Garfield film
Hrajú: Juraj Nvota, Gina Bellman, Jakub Ursíny, Zdena Studenková, Marta Rašlová
Film: SVK, dráma, 92 minút, OR
Vstupné: 4,- EUR
 
30.6.2016  (štvrtok), 20:00, 12
Predtým, ako som ťa spoznal
Louisa Clark (Emilia Clarke) je dievča z malého mesta, ktorej život sa nachádza v slepej uličke. Oproti tomu Will Traynor (Sam Claflin) je úspešný mladý muž, ktorý svoj život miluje. Všetko sa zmení po ťažkej nehode, po ktorej je Will pripútaný na invalidný vozík. Zrazu nemá žiadny dôvod ďalej žiť, kým nestretne Louisu, ktorú na šesť mesiacov najme ako svoju opatrovateľku. Louisa je ale pevne rozhodnutá mu dokázať, že rozhodne stojí za to žiť. Podarí sa jej to?
RéžiaThea Sharrock, Uvádza: Forum film
Hrajú: Emilia Clarke, Sam Claflin, Matthew Lewis, Charles Dance, Vanessa Kirby, Amber Elizabeth, Chuku Modu, Janet McTeer, Jenna Coleman, Muzz Khan
Film: USA, romantický, 110 minút,
Vstupné: 4,- EUR
 
Zdroj: MskS Šaľa

Diskusia k článku

Do diskusie zatiaľ neboli pridané žiadne príspevky.

Na pridanie nového príspevku musíte byť zaregistrovaný a prihlásený.



Radíme

O inflačnú pomoc treba požiadať

Publikované Sala Online, 12.05.2023 - 18:22O inflačnú pomoc treba požiadať

Tretí balík inflačnej pomoci je pripravený pre 50 000 ľudí.   Od začiatku mája môžu občania podávať žiadosti o infl...

Policajti opúť varujú seniorov pred podvodnými telefonátmi

Publikované Sala Online, 15.02.2023 - 15:09

Nitrianska polícia varuje seniorov pred podvodmi.  Policajti v Nitre v priebehu včerajšieho dňa zachytili osem podozrivých telefonátov starším ľuďom.[nbsp...

Pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené

Publikované Sala Online, 22.12.2022 - 18:44

Pobočky Slovenskej pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené.    Slovenská pošta nebude svoje služby ponúkať od 24. - 26. decembra ...


Zobraziť všetky články →

SalaOnline pre ženy

Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Publikované Sala Online, 12.11.2023 - 18:00Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Úrad verejného zdravotníctva radí   Zabezpečte deťom primeranú pohybovú aktivitu počas jesene i ďalších mesiacov, pretože pod...

Na zápis do materských škôl máte posledné dni

Publikované Sala Online, 11.05.2023 - 19:58

Zápisy prvákov do základných škôl máme v Šali úspešne za sebou. Podobné starosti aktuálne zažív...

Potrebujete zabaviť najmenších členov rodiny? Prenajmite im skákací hrad

Publikované Sala Online, 12.04.2023 - 12:46

Chystáte detskú oslavu či rodinnú párty, kde bude viac detí a potrebujete ich zabaviť? Skákacie...


Zobraziť všetky články →

Odporúčame

V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Publikované Sala Online, 27.04.2023 - 15:09V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre začal včera jeden z najobľúbenejších veľtrhov.   Veľtrh Nábytok a bývanie 2...

V uliciach sa koná zbierka Deň narcisov

Publikované Sala Online, 20.04.2023 - 16:40

Dobrovoľníci v uliciach rozdávajú žlté narcisy a zbierajú financie na podporu zbierky Deň narcisov. ...

Radnica chce poznať váš názor

Publikované Sala Online, 17.01.2023 - 19:26

Ste spokojní so životom v Šali? Alebo práve naopak vám niečo chýba a mali by ste podnety č...


Zobraziť všetky články →


Anketa

Čo považujete za najväčší nedostatok predstaničného priestoru?