Lekáreň pohotovosť

Podnikatelia v Šali

Kultúrne podujatia

Kino

Denné menu

Udalosti

Program kina na november

Publikované Sala Online, 27.10.2019 - 14:02
2., 3., 9. 11. 2019, 16:00, MP
8. 11. 2019                                                     17:30
Snežný chlapec
Keď jedno obyčajné dievča nájde na streche svojho domu vystrašeného mladého Yettiho a rozhodne sa, že mu pomôže nájsť cestu domov do Himalájí, netuší, že ju čaká neuveriteľná cesta plná dobrodružstva, čarov a nezabudnuteľných zážitkov.
Uvádza: CinemArt sk
Film: USA, animovaný, 97 minút, SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
 
2., 3. 11. 2019, 18:00, 7+
10., 16. 11. 2019, 16:00
Rodina Addamsovcov
Myslíte si, že vaša rodina je čudná?
Každá rodina je trochu iná, ale rodina Addamsovcov je úplne divná. Sú strašidelní. Sú šialení. A sťahujú sa do nového domova. Veľká zábava začína.
Uvádza: Forum Film SLovakia
Film: USA, animovaný, 90 minút, SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r
 
 
2., 8. 10. 11. 2019, 20:00, 15+
Terminátor: Temný osud
Po dni zúčtovania prichádza nový deň.
Linda Hamilton a Arnold Schwarzenegger sa vracajú vo svojich ikonických úlohách.
Uvádza: CinemArt SK
Film: USA, akčný,sci-fi,134 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
 
3. 11. 2019, 20:00, 15+
Sirota Brooklyn
Skvelý Edward Norton, ktorý režíroval, napísal, ale aj produkoval film Sirota Brooklyn, si v ňom zahrá aj hlavnú postavu - osamelého súkromného detektíva s Tourettovým syndrómom. Ten sa pokúša objasniť vraždu svojho mentora a jediného priateľa Franka Minnu (Bruce Willis) len za pomoci nejasných stôp a svojej jedinečnej pamäte. Postupne odkrýva prísne strážené tajomstvá, ktoré udržujú osud mesta New York v päťdesiatych rokoch v rovnováhe. Pri pátraní sa dostáva do kontaktu s násilníkmi, korupciou a najnebezpečnejším človekom v meste, len aby sa dopátral k pravde a zachránil ženu, na ktorej mu záleží.
Uvádza: Continental Film
Film: USA, dráma, 144 minút, ST
 Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r

 
6. 11. 2019, 20:00, 15+
FK: Volanie
Opustili svetský život, manželku, deti, prácu a vstúpili do kláštora. Cez portréty troch mníchov zachytáva celovečerný dokumentárny film Erika Prausa neopakovateľnú duchovnú atmosféru a mystiku pravoslávneho kláštora Počájivská lávra, ktorý leží na kopci nad mestečkom Počájiv v Ternopiľskej oblasti na západe Ukrajiny. Otcovia Gabriel, Vicilentius a Nazarij sa tu zbavili traumatizujúcej minulosti, dosiahli pokoj a vyrovnanosť a našli zmysel života. Ich príbehy sú metaforami zduchovnenia a očistenia od ľudských vášní na pozadí divokej ukrajinskej reality. Pod tlakom materiálnej biedy a duchovného zúfalstva navštevujú toto pútnické miesto masy veriacich, aby načerpali nové sily a odpustenie. Film s úctou pozoruje každodenný život mníchov, ale všíma si aj okázalú nádheru kláštorného prostredia. Cesta viery nie je len výsadou vyvolených. Je otvorená pre každého, kto pocíti „volanie“.

Uvádza: ASFK
Film: SVK, dokumentárna esej, 70 minút, ST
Vstupné: 4€/3€ člen FK
 
           
7., 9. 11. 2019, 20:00, 15+
Doktor spánok
Film nadväzuje na príbeh filmu Osvietenie (Stanley Kubrick), ktorý popisuje hrôzostrašné udalosti, ku ktorým došlo pred 40 rokmi v hoteli Overlook. Teraz už dospelý Dan Torrance (Ewan McGregor) sa usilovne snaží vyrovnať so svojim hrôzostrašným zážitkom z hotela a nájsť pokoj v duši. Všetko sa ale zmení vo chvíli, keď sa stretne s Abrou, odvážnym mladým dievčaťom, ktoré je obdarené mimoriadnymi schopnosťami označovanými ako „žiarenie“. Abra inštinktívne vycíti, že Dan má rovnaké tajuplné nadanie ako ona a obráti sa naňho so zúfalou prosbou o pomoc. Neľútostná Rose a jej nasledovníci totiž čerpajú energiu zo „žiarenia“ ďalších nevinných detí a pre dosiahnutie svojej nesmrteľnosti sú ochotní urobiť čokoľvek. Táto dvojica spojí svoje sily a pustí sa s Rose do nemilosrdného boja na život a na smrť.
Uvádza: Continental Film
 FilmUSA, horor, 153 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
9., 10. 11. 2019, 20:00, 12+
Ženská na vrchole
Trošku svojrázna, nezadaná majiteľka biokaviarne Helena (Alena Polívková) odchádza na popud svojej tety Ely (Jana Krausová) s osemročným synom Mikulášom stráviť advent v pokoji na horách. Vďaka vlastnej roztržitosti či hre osudu sa však namiesto luxusného hotela ocitá vo vysokohorskej chate Samota, kde horal Richard (Martin Dejdar) sprostredkúva adrenalínové športy. Samotár žije so svojou malou dcérkou Zuzkou a veľmi spoločenským bratom Mišom (Marek Němec), uznávaným členom horskej služby, milovníkom žien a zábavy. Helena netuší, že v rovnakú dobu sa jej milujúca matka (Jana Preissová) rozhodne prinútiť protestujúceho otca (Bolek Polívka), aby sa vydali na hory tiež. Sú predsa Vianoce a rodina musí byť spolu! Vysnívaný odpočinok a pohoda sa pre Helenu menia v nečakané dobrodružstvo aj vďaka tomu, že malá Zuza považuje Pražákov za nechutných votrelcov, zatiaľčo malý Mikuláš sa chce stať, tak ako Richard s Mišom, ozajstným horalom. Partia sa v snehom zapadnutej Samotke rozhodne nudiť nebude.
Uvádza: Continental Film
Film: CZE, SVK, komédia, 105 minút, OV
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r
 
           
13. 11. 2019, 20:00, 15+
FK: Prípad barnabáš kos
 Satirická tragikomédia, nakrútená podľa poviedky Petra Karvaša zo súboru Čert nespí, pranieruje (vždy aktuálne) prejavy byrokratizmu, pokrytectva a diletantstva. Film rozpráva príbeh nečakaného kariérneho vzostupu snaživého trianglistu Barnabáša Kosa, ktorý sa najmä pre svoju spoľahlivosť a nekonfliktnosť stane náhle riaditeľom symfonického orchestra. Skromný hudobník, ktorý nikdy nehral „prvé husle“ sa najprv bráni, časom však podlieha zvodom funkcie. Zatiaľ čo si užíva ochranu vyššie postavených a pochlebovanie podriadených, nielen dianie v orchestri postupne nadobúda kafkovsky absurdný charakter.
Uvádza: ASFK
Film: SVK, tragikomédia, 92 minút, OV
Vstupné: 4€/3€ člen FK
 
14. 11. 2019, 20:00, 12+
Dubček
Trvalo to krátko. Eufória z pocitu slobody, viera, že sa napravia chyby minulosti, presvedčenie, že sa Československo zmení na demokratickú krajinu a ľudia budú slobodní. Na čele mnohých významných spoločenských zmien stál koncom 60-tych rokov 20. storočia Alexander Dubček. Charizmatický štátnik s dobráckym úsmevom, ktorý vzbudzoval v ľuďoch nádej, že začnú konečne slobodne dýchať. Lenže to, čo Dubček mienil, Brežnev rýchlo zmenil. 21. augusta 1968 vtrhli do Československa vojská piatich armád Varšavskej zmluvy a demokratizačný proces v našej krajine definitívne pochovali. Takto sa začína historicky prvý hraný film o veľkom mužovi československých i slovenských dejín Alexandrovi Dubčekovi...
Uvádza: Forum Film Slovakia
Film: CZE, SVK, historická dráma, 92 minút, OV
Vstupné: 2€
 
 
16. 11. 2019, 18:00, 15+
22. 11. 2019, 20:00
CHARLIEHO ANJELI
Keď inžinierka Elena zistí, že technológiu, ktorú vyvíjala, chce jej šéf predávať ako zbraň, rozhodne sa mu postaviť. Obráti sa na Charlieho anjelov, aby jej pomohli a stane sa jednou z nich. Talentované, akčné a zvodné špiónky spolu musia zachrániť svet pred novou hrozbou, pričom dôverovať môžu jedine sebe a svojim schopnostiam.
Uvádza: ITA agentúra
Film: USA, akčná komédia, 118 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
 
16. 11. 2019, 20:00, 12+
JAN PALACH
Jan Palach. Študent, ktorý sa v roku 1969 upálil na protest proti sovietskej invázii do Československa. Nekompromisný mladík, ktorý priniesol do krajnú obeť túžiac vyburcovať národ z okupačnej letargie. Meno, ktoré u nás pozná každý. Film rozpráva príbeh posledných mesiacov Palachovho života, ukazuje cestu, na ktorej sa z milujúceho syna, oddaného priateľa a citlivého študenta filozofie stala „pochodeň číslo 1“.
Uvádza: CinemArt SK
Film: CZE, SVK, historická dráma, 120  minút, OV
Vstupné: 2€
 
           
17. 11. 2019,  18:00, 15+
DOKONAlá LOŽ
Roy Coutnay je rodený podovník a nechce uveriť tomu, koľké šťastie ho postrehlo, keď sa cez online zoznamku spozná s dobre situovanou vdovou Betty McLeishovou (Mirren). Tá ho vpúšťa nielen do svojho domu ale aj do svojho života. Roy je prekvapený sám zo seba, koľko starostlivosti venuje Betty. Všetko sa však môže zmeniť a z usadlého života sa môže razom ocitnúť na zradnom tenkom ľade.
Uvádza: Continental Film
Film: USA, dobrodružný, 109 minút, ST
Vstupné: 4€/3€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
 
17., 24. 11. 2019, 20:00, 15+
Amnestie
Film AMNESTIE sa okrem príbehu troch rodín zasiahnutých komunistickou perzekúciou, venuje aj vzbure väzňov v Leopoldove, ktorá si vyžiadala vojenský zákrok. Vzbure predchádzali široké amnestie Václava Havla, ktoré udelil v januári 1990, len pár dní po svojom zvolení za československého prezidenta. Snímka vzniká v dielni produkčnej spoločnosti Azyl Production v koprodukcii s RTVS, HomeMedia Production a českou produkčnou spoločnosťou Endorfilm. Predlohou k filmu bola kniha Radovana Dunaja Amnestia, ktorá rozpútala peklo. Režisérom snímky je Jonáš Karásek v spolupráci s kameramanom Tomášom Juríčkom a producentom, scenáristom Marošom Hečkom. Táto trojica je vo filmovom prostredí známa okrem mnohých sólových projektov aj vďaka úspešnému filmu Kandidát.
Uvádza: Continental Film
Film: SVK, CZE, dráma, 129 minút, OV
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
 
20. 11. 2019, 20:00,    15+
Bitka o Midwa
PODĽA SKUTOČNÝCH UDALOSTÍ!
Krátko po japonskom útoku na Pearl Harbor počas druhej setovej vojny nastáva ďalší zlomový moment v Tichomorí. Námorníctvo USA opäť čelí početnejším a silnejším útočiacim japonským lietadlovým lodiam. Začína bitka o Midway, ktorá významne ovplyvní priebeh druhej svetovej vojny.Uvádza: MagicBox Slovakia
Film: CZE, dráma, 112 minút, OV
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
 
22. 11. 2019, 17:30, MP
23., 24., 30. 11. 2019, 15:30
Ľadové kráľovstvo 2
Elsa, Anna, Olaf, Kristoff a Sven v dlhoočakávanom pokračovaní úspešnej animovanej komédie štúdia Disney.
Uvádza: Saturn Entertainement
 Film: USA, animovaný, 94 minút, SD
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
 
23. 11. 2019, 18:00, 15+
27. 11. 2019, 20:00
Malá ríša
Mladá Eva pracuje v továrni arogantného zbohatlíka Bara, aby sa uživila, kým sa jej manžel vráti z vojny. Ten jedného dňa dezertuje a vracia sa domov s nádejou, že všetko bude tak, ako predtým. Do dediny však nečakane prichádza aj záhadná Cat, ktorá pozná jeho minulosť a pre vlastné prežitie je schopná urobiť skutočne všetko.
Uvádza: ITA agentúra
Film: ISL, SVK, romantická dráma, 108 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
 
23, 29. 11. 2019, 20:00, 12+                                                                        
Le mans ´66
Strhujúci príbeh o tom, ako konštruktér aut Carroll Shelby a britský pilot Ken Miles postavia pre automobilku Ford revolučné závodné auto, aby mohli zvíťaziť nad Enzom Ferrarim v závode 24 Le Mans v roku 1966. Držiteľ Oscara Matt Damon a Christian Bale vo filme Na plný plyn, ktorý je inšpirovaný skutočným príbehom.
Uvádza: CinemArt SK
Film: USA, dráma, 153 minút, ST
Vstupné: 4€/3€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
24. 11. 2019, 18:00,    12+
28. 11. 2019, 20:00
Vlastníci
Komédia pre tých, čo to nezažili. Dráma pre tých, ktorí tým žijú.
Mnohí majitelia bytov to poznajú z vlastnej skúsenosti. Hrdinami filmu Vlastníci sú totiž práve majitelia. Majitelia bytov v staršom činžovom dome, ktorí sedia na domovej schôdzi a pokúšajú sa o nemožné. Vyriešiť vo vzájomnej zhode problémy týkajúce sa správy ich domu…Sú medzi nimi rojkovia jednajúci v prospech celku, vypočítaví prospechári či rafinovaní manipulátori, ale aj ľudia stratení v pocitoch vlastnej bezvýznamnosti. A títo všetci sa musia nakoniec dohodnúť. Pani Záhradková /Tereza Ramba/ s manželom /Vojta Kotek/ romanticky túžia spoločnými silami dom zachrániť a novomanželia Bernáškovci /Jiří Černý, Mária Sawa/ sa nadšene k nápadu pripájajú. Pani Roubíčková /Klára Melíšková/ pedantne priebeh schôdze kontroluje a zaznamenáva, pani Horvátová /Dagmar Havlová/ všetko iniciatívne komentuje. Naivný pán Švec /David Novotný/ na schôdzi zastupuje svoju mamičku. Pani Procházková /Pavla Tomicová/, zastupovaná pánom Novákom /Ondřej Malý/, hľadá spôsoby ako by svoj majetok zveľadila a pán Nitriansky /Andrej Polák/ zase veľmi túži po podkroví. Pan Kubát /Jiří Lábus/ dôsledne sabotuje každé rozhodnutie a v úzadí číhajú ešte bratia Čermákovci /Kryštof Hádek a Stanislav Majer/. Len starý pán profesor Sokol /Ladislav Trojan/ zatiaľ mlčí…. Jiří Havelka sa inšpiroval vlastnými zážitkami z domových schôdzí vlastníkov bytov a divákom odkazuje: „Môj film je komédia. A myslím, že pre všetky vekové kategórie a pre voličov všetkých politických strán. Snáď je tam celé dnešné spektrum. Ideálne by teda bolo v kine sa zabaviť a dúfať, že „peklo sú tí druhí“.
Uvádza: CinemArt SK
Film: CZE, SVK, komédia, 96 minút, OV
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
30. 11. 2019, 18:00,   12+
Last Christmas
Hviezda z filmu Hry o tróny Emilia Clarke žiari, zabáva a dojíma v romantickej vianočnej komédií Last Christmas. V jej príbehu sa dokonale spája autorský talent herečky a oscarovej scenáristky Emmy Thompson s nadčasovými skladbami Georga Michaela. Keby hľadala Bridget Jonesová väščiu smoliarku než je ona sama, s Kate /Emilia Clarke/ by trafila klinec rovno po hlavičke. To dievča síce vyzerá ako roztopašný čertík, v skutočnosti však priťahuje problémy všetkého druhu – nerozumie si s vlastnou rodinou, nevyzná sa sama v sebe, nevie si nájsť normálneho chlapa a navyše pracuje v obchode s vianočnými dekoráciami. Oblieka si škriatkovský kostým, cinká rolničkou a v hlave sa jej stále točí vianočný hit Georga Michaela Last Christmas. A hoci pred rokom pri komplikovanej operácií balansovala na hrane života a smrti, druhú šancu vôbec nevyužíva tak, ako by sa očakávalo. Okázalo na všetko kašle a vyberá si v živote vždy tú najjednoduchšiu cestu. Všetko sa ale zmení, keď spozná záhadného mladíka, ktorý sa jej stále častejšie pletie nielen do cesty, ale aj do života. A hoci Kate neplánuje nič meniť, pod vplyvom tohto chlapca a magických svetiel vianočného Londýna, sa aj jej predčasne zatvrdené srdce začne pomaličky roztápať. Od čias takých vianočných hitov ako Láska nebeská či Prázdniny tu asi nebol romantický film viac spojený s obdobím svetielok, darčekov a vianočného punču ako práve film Last Christmas. Emma Thompson oprášila dávny nápad svojho priateľa Georga Michaela a napísala scenár na motív jeho večnej vianočnej klasiky Last Christmas. Je možné natočiť film podľa jednej pesničky? Vôbec o tom nepochybujte! Ak máte doma Oscara za najlepší scenár /Rozum a cit/ a na konte veleúspešné Dieťa Bridget Jonesovej, nemáte sa čoho báť. „Nejde o povrchnú romantickú komédiu, ale o chytrý film s vážnymi podtónmi a silnými emóciami. Pôvodne som vianočnú romantiku vôbec nakrúcať nechcel, tento nápad sa však nedal odmietnuť,“ hovorí režisér Paul Feig.
Uvádza: CinemArt SK
 Film: USA, GBR, romantická komédia, 103 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
 
30. 11. 2019, 20:00, 15+ 
Appka
Chcel by si vedieť kedy zomrieš?
Partia kamarátov si zo zvedavosti nainštaluje novú appku, ktorá vie vypočítať, koľko času vám ostáva do smrti. Sranda končí keď ľudia okolo, ktorým v appke ostávalo pár dní života, začnú skutočne náhle umierať.
Uvádza: Forum Film Slovakia
Film: USA, horor, 90 minút, ST
Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.
 
Zdroj: MsKS Šaľa

Diskusia k článku

Do diskusie zatiaľ neboli pridané žiadne príspevky.

Na pridanie nového príspevku musíte byť zaregistrovaný a prihlásený.



Radíme

O inflačnú pomoc treba požiadať

Publikované Sala Online, 12.05.2023 - 18:22O inflačnú pomoc treba požiadať

Tretí balík inflačnej pomoci je pripravený pre 50 000 ľudí.   Od začiatku mája môžu občania podávať žiadosti o infl...

Policajti opúť varujú seniorov pred podvodnými telefonátmi

Publikované Sala Online, 15.02.2023 - 15:09

Nitrianska polícia varuje seniorov pred podvodmi.  Policajti v Nitre v priebehu včerajšieho dňa zachytili osem podozrivých telefonátov starším ľuďom.[nbsp...

Pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené

Publikované Sala Online, 22.12.2022 - 18:44

Pobočky Slovenskej pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené.    Slovenská pošta nebude svoje služby ponúkať od 24. - 26. decembra ...


Zobraziť všetky články →

SalaOnline pre ženy

Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Publikované Sala Online, 12.11.2023 - 18:00Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Úrad verejného zdravotníctva radí   Zabezpečte deťom primeranú pohybovú aktivitu počas jesene i ďalších mesiacov, pretože pod...

Na zápis do materských škôl máte posledné dni

Publikované Sala Online, 11.05.2023 - 19:58

Zápisy prvákov do základných škôl máme v Šali úspešne za sebou. Podobné starosti aktuálne zažív...

Potrebujete zabaviť najmenších členov rodiny? Prenajmite im skákací hrad

Publikované Sala Online, 12.04.2023 - 12:46

Chystáte detskú oslavu či rodinnú párty, kde bude viac detí a potrebujete ich zabaviť? Skákacie...


Zobraziť všetky články →

Odporúčame

V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Publikované Sala Online, 27.04.2023 - 15:09V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre začal včera jeden z najobľúbenejších veľtrhov.   Veľtrh Nábytok a bývanie 2...

V uliciach sa koná zbierka Deň narcisov

Publikované Sala Online, 20.04.2023 - 16:40

Dobrovoľníci v uliciach rozdávajú žlté narcisy a zbierajú financie na podporu zbierky Deň narcisov. ...

Radnica chce poznať váš názor

Publikované Sala Online, 17.01.2023 - 19:26

Ste spokojní so životom v Šali? Alebo práve naopak vám niečo chýba a mali by ste podnety č...


Zobraziť všetky články →


Anketa

Čo považujete za najväčší nedostatok predstaničného priestoru?