Lekáreň pohotovosť

Podnikatelia v Šali

Kultúrne podujatia

Kino

Denné menu

Udalosti

V Šali sa uskutoční 2. ročník benefičného koncertu Šaľafest pomáha

Publikované Sala Online, 22.04.2019 - 13:03

V Šali sa uskutoční 2. ročník benefičného koncertu Šaľafest pomáha

V Šali pripravujú 2. ročník  benefičného koncertu Šaľafest pomáha. Uskutoční sa 28. apríla 2019 o 14:00 v areáli futbalového štadióna v Šali. Hlavnými organizátormi podujatia sú Dana Dogáňová a poslanec mestského zastupiteľstva a zastupiteľstva NSK Róbert Andráši v spolupráci s mestom Šaľa a ďalšími.
 
Týmto festivalom nadväzujú na 1. ročník benefičného koncertu pre Daniela Vyslúžila, ktorý sa konal v máji 2018. Tento rok budú financie zo Šaľafestu venované Elliske Meszárosovej z Močenku.
 
„Elisska je zlaté 3-ročné dievčatko, ktoré trpí mikrocefáliou, lisencefáliou, hypertonickým syndrómom. Chceme rodičom pomôcť vyzbierať financie, aby Elliska mohla absolvovať rehabilitácie a budeme dúfať, že liečenia pomôžu, aby Elliska mala nádej raz žiť ako jej rovesníci“ vysvetľuje Dana Dogáňová.
 
Moderátorom festivalu bude aj v tomto 2. ročníku Matej Martinček. Tento rok deti zabavia Lucinka z Fidorkova, Little princess cheer s Hýbankou Dankou a spevácka skupina Hviezdička. Na podujatí vystúpia Kaidžas, David Bend, Two seconds, Enkláva, El Rigo, Salsation Šaľa, Kapela Dora a DJ Lari. Hosťom Šaľafestu bude Milan „Junior“ Zimnýkoval. Šaľafestu sa zúčastnia aj organizácie z partnerského mesta Oroszlány, jednou z aktivít, ktorú budú robiť, bude pečenie lángošov pre návštevníkov Šaľafestu. Na festivale budú rôzne atrakcie pre deti, nafukovacie šmykľavky, skákacie hrady, kolotoče, jazda koni, cukrová vata zdarma a množstro rôznych súťaží. Občerstvenie na festivale bude v štýle Streed food.
 
Na Šaľafeste bude prebiehať aj súťaž vo varení Guláša, do súťaže je prihlásených 15 tímov. Počas festivalu bude množstvo remeselných dielničiek, kde návštevníci festivalu budú môcť vidieť výrobu rôznych ručných prác a aj sami sa do tejto výroby výrobkov zapojiť. Na podujatí sa predstaví aj Mládežnícky parlament a rôzne firmy a organizácie z mesta a okresu Šaľa.
 
Na ďalšom priestore futbalového štadióna bude zraz amerických a kultových áut. Organizačne ho pripravuje Vladimír Kisler. Vozidlá budú súťažiť v súťažiach: Najkrajšie auto, Naj cool auto a v meraní hlučnosti.
 
Chýbať nebude tombola, z ktorej výťažok pôjde na rovnaký účel, ako zámer benefičného festivalu Šaľafest pomáha.
 
„Tešíme sa na všetkých, kotrí sa prídu zabaviť na benefičný festival Šaľafest a dúfame, že aj tento rok sa nám podarí vyzbierať nemalá finančná čiastka, ktorou pomôžeme Elisske, aby sa jej zdravotný stav zlepšil. Tento rok je generálnym partnerom festivalu Šaľafest pomáha spoločnosť TESCO. Ďakujeme všetkým sponzorom, ktorí sa podieľali na príprave tohto ročníka Šaľafestu“ hovorí Róbert Andráši.
 
Vstupné na benefičný festival je 2 Eur. „Výťažok z každého ročníka benefičného festivalu pôjde na pomoc obyvateľovi okresu Šaľa, ktorého vyberú obyvatelia okresu. Finančný výťažok z budúceho ročníka festivalu Šaľafest pomáha bude venovaný ďalšiemu obyvateľovi okresu, ktorý potrebuje našu pomoc“ hovorí Dana Dogáňová.
 
Organizátori zároveň pozývajú všetkých sponzorov, ktorí sú ochotní podporiť Benefičný festival cenou do tomboly alebo finančným príspevkom, ktorý pôjde Elisske Meszárosovej, aby sa ozvali na e-mail: danadog78@gmail.com, alebo môžu prispieť na účet OZ Šaľa – Tvoje mesto: SK10 5200 0000 0000 1506 8729, do poznámky napíšte Ellis.
 
Zdroj: Tlačová správa

Diskusia k článku

Do diskusie zatiaľ neboli pridané žiadne príspevky.

Na pridanie nového príspevku musíte byť zaregistrovaný a prihlásený.



Radíme

O inflačnú pomoc treba požiadať

Publikované Sala Online, 12.05.2023 - 18:22O inflačnú pomoc treba požiadať

Tretí balík inflačnej pomoci je pripravený pre 50 000 ľudí.   Od začiatku mája môžu občania podávať žiadosti o infl...

Policajti opúť varujú seniorov pred podvodnými telefonátmi

Publikované Sala Online, 15.02.2023 - 15:09

Nitrianska polícia varuje seniorov pred podvodmi.  Policajti v Nitre v priebehu včerajšieho dňa zachytili osem podozrivých telefonátov starším ľuďom.[nbsp...

Pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené

Publikované Sala Online, 22.12.2022 - 18:44

Pobočky Slovenskej pošty budú počas vianočných a novoročných sviatkov zatvorené.    Slovenská pošta nebude svoje služby ponúkať od 24. - 26. decembra ...


Zobraziť všetky články →

SalaOnline pre ženy

Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Publikované Sala Online, 12.11.2023 - 18:00Udržujte deti aktívne aj počas jesene: pohyb prináša mnohé zdravotné benefity

Úrad verejného zdravotníctva radí   Zabezpečte deťom primeranú pohybovú aktivitu počas jesene i ďalších mesiacov, pretože pod...

Na zápis do materských škôl máte posledné dni

Publikované Sala Online, 11.05.2023 - 19:58

Zápisy prvákov do základných škôl máme v Šali úspešne za sebou. Podobné starosti aktuálne zažív...

Potrebujete zabaviť najmenších členov rodiny? Prenajmite im skákací hrad

Publikované Sala Online, 12.04.2023 - 12:46

Chystáte detskú oslavu či rodinnú párty, kde bude viac detí a potrebujete ich zabaviť? Skákacie...


Zobraziť všetky články →

Odporúčame

V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Publikované Sala Online, 27.04.2023 - 15:09V Nitre prebieha obľúbený veľtrh

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre začal včera jeden z najobľúbenejších veľtrhov.   Veľtrh Nábytok a bývanie 2...

V uliciach sa koná zbierka Deň narcisov

Publikované Sala Online, 20.04.2023 - 16:40

Dobrovoľníci v uliciach rozdávajú žlté narcisy a zbierajú financie na podporu zbierky Deň narcisov. ...

Radnica chce poznať váš názor

Publikované Sala Online, 17.01.2023 - 19:26

Ste spokojní so životom v Šali? Alebo práve naopak vám niečo chýba a mali by ste podnety č...


Zobraziť všetky články →


Anketa

Čo považujete za najväčší nedostatok predstaničného priestoru?